2011. július 28.

Tokaji bor a Hungaroringen

Az ENI Magyar Nagydíj 2011-en is bemutatkozik a Tokaj Kereskedőház két nemzetközi szinten elismert bora.

A Tokaj Kereskedőház Zrt. és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően az ENI Magyar Nagydíj 2011-en is bemutatkozik a Tokaj Kereskedőház két nemzetközi szinten elismert bora, a 2001-es évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz.

Bár a Hungaroringen rendezett versenyek az országimázs formálására, a jellegzetes magyar termékek, hungarikumok nészerűsítésére is alkalmasak lehetnének, eddig elég kevesen éltek ezzel a lehetőséggel. Most a Kereskedőház Zrt és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködése révén a jövőben a Magyar Nagydíj látogatói megismerkedhetnek a magyar borászat kiemelkedő termékeivel. Az együttműködés mozgatórugója és célja a hazai borok népszerűsítése mellett a két állami tulajdonú cégben lévő szinergiák és eddig rejtett potenciálok kiaknázása.

A közös munka első lépéseként az ENI Magyar Nagydíj 2011-en a Paddock Club látogatói vehetnek részt a Tokaj Kereskedőház Zrt. kóstolóján. Az együttműködő partnerek közleménye kiemeli, hogy a Paddock Clubban eddig kizárólag a szervezők által kiválasztott francia borok kerülhettek terítékre. A Tokaj Kereskedőház Zrt. a 2001-es évjáratú Tokaji Aszú 4 puttonyos és a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz boraival mutatkozik be a Magyar Nagydíjon.

A 4 puttonyos Tokaji Aszút a Wine Spectator magazin szakújságírója, Bruce Sanderson 92 pontra értékelte, ami kiváló eredmény egy viszonylag alacsony puttonyszámú aszútól, míg a Grand Selection 2009 Tokaji Furmint Barrique Száraz a 35. Challenge International du vin France 2011. megmérettetésen nyert aranyérmet.