2012. október 02.

Tőkebefektetés a Brandmonitorban

Nevet vált és külföldi terjeszkedésbe is kezd a márkamonitoring cég.

Nevet vált és külföldi terjeszkedésbe is kezd a márkamonitoring cég.

1,5 millió eurót fektetett be a Brandmonitorba az OTP leányvállalata, a Portfolion. Ennek célja, hogy az egyébként új nevet - Replise - is kapó cég rövidebb távon Közép-Európa, hosszabb távon pedig akár a kontinens meghatározó online szereplője legyen.

A Replise saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, amely a közösségi médiás márkamegjelenéseket figyeli, A rendszer a fórumokon, blogokon, videómegosztó oldalakon, híroldalakon, Twitteren, Facebookon megjelenő, felhasználók által generált tartalmakat, párbeszédeket monitorozza. A kommunikáció támogatásán túl kutatásokhoz, ügyfélszolgálati feladatok ellátásához, értékesítéshez és HR teendőkhöz is felhasználhatják az ügyfelek - szól a közlemény.

A regionális terjeszkedés nyitányaként 2012 augusztusában Varsóban nyílt az első külföldi iroda, és indult el a lengyel alkalmazás. A célok szerint az év végéig belépnek a német piacra is, az ottani iroda Frankfurtban nyílik meg. A következő években további piacokon is megjelennének a kontinensen. A közlés szerint a Replise az egyes piacokon piacvezető szerepre tör, és európai szinten is meghatározóvá válnának.

A változások ellenére a cég központja továbbra is Magyarországon marad. A vállalkozás és a szolgáltatás neve ugyanakkor változik, a "Replise" a social media monitoring ügyfélszolgálati trendjeire utal: a fogyasztók panaszait, észrevételeit a vállalatok növekvő mértékben a közösségi felületeken próbálják kezelni.