2011. május 12.

Tőkésít a lengyel műholdas óriás

Friss tőkét vonna be a legnagyobb lengyel műholdastelevízió-platform. Ennek érdekében pedig részvényeket bocsátana ki a társaság.

Friss tőkét vonna be a legnagyobb lengyel műholdastelevízió-platform. Ennek érdekében pedig részvényeket bocsátana ki a társaság.

Sajtóhírek szerint zárt körben értékesítene 350 millió euró értékű papírt a Cyfrowy Polsat. A tervek szerint egy olyan svéd társaság (a Cyfrowy Polsat Finance AB) bocsátaná ki az értékpapírt, amely száz százalékban a cég tulajdona.

A részvényekre az anyacég és annak több leányvállalata adna garanciát, a bevételből pedig hitelt törlesztenének. Mégpedig azt a kölcsönt, amelyet akkor vett fel a társaság, amikor felvásárolta korábbi anyacégét, a Telewizja Polsatot. A tavaly novemberben bejelentett, április végén lezárult ügylet értéke 3,75 milliárd zloty (950 millió euró) volt. Ennek kétharmadát készpénzben fizette meg a vevő.

Csökkent a Tiffany profitja

51 perce

Jelentősen csökkent a Tiffany & Co ékszerház profitja üzleti évének negyedik negyedében, elsősorban a decemberi amerikai adóváltoztatások egyszeri hatására.

Magyar Ericsson-fejlesztést vezet be a T-Mobile US

1 órája

Az Ericsson magyarországi cégének távközlési fejlesztését vezeti be a T-Mobile US Észak-Amerikában a több mint 72 millió előfizetőt kiszolgáló országos hálózatán - közölte az Ericsson Magyarország.