2011. július 04.

Töredék áron sózták el a MySpace-t

Öt éve még a leglátogatottabb amerikai site volt a leginkább a Facebooknak áldozatul esett közösségi oldal.

Öt éve még a leglátogatottabb amerikai site volt a leginkább a Facebooknak áldozatul esett közösségi oldal.

2005-ben még 580 millió dollárt fizetett Rupert Murdoch médiabirodalma a MySpace-ért, most viszont mindössze 35 millió dollárt kapott érte a Specific Media hirdetési hálózattól. A News Corp. site-ján szinergiákról, kölcsönös előnyökről beszélnek az eladás kapcsán, ugyanakkor az amerikai médiában több helyütt felvetették, hogy elegánsabb lett volna az egészet bezárni.

A News Corp. mégis az eladás mellett döntött, így a MySpace még egy kicsit tovább húzhatja. Az amerikai piacon még mindig harmadik közösségi oldal kétségtelenül nagy durranás volt anno, 2006-ban még a leglátogatottabb amerikai site volt. Aztán jött a Facebook, és két év alatt lehagyta a vetélytársat.

A lépés nem volt váratlan, már régóta keresgélték a vevőt. Idén januárban pedig félezer főt érintő leépítést jelentettek be, ami a teljes létszám 30 százalékának elküldését jelentette. Ekkora már tudható volt, hogy nem nagyon fogják újabb fellendítési kísérletek követni a tavalyi - sikertelen - lépéseket. Februárban aztán felmerült egy lehetséges vevőjelölt is: a Mocospace bostoni mobil közösségi oldal.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.