2011. július 04.

Töredék áron sózták el a MySpace-t

Öt éve még a leglátogatottabb amerikai site volt a leginkább a Facebooknak áldozatul esett közösségi oldal.

Öt éve még a leglátogatottabb amerikai site volt a leginkább a Facebooknak áldozatul esett közösségi oldal.

2005-ben még 580 millió dollárt fizetett Rupert Murdoch médiabirodalma a MySpace-ért, most viszont mindössze 35 millió dollárt kapott érte a Specific Media hirdetési hálózattól. A News Corp. site-ján szinergiákról, kölcsönös előnyökről beszélnek az eladás kapcsán, ugyanakkor az amerikai médiában több helyütt felvetették, hogy elegánsabb lett volna az egészet bezárni.

A News Corp. mégis az eladás mellett döntött, így a MySpace még egy kicsit tovább húzhatja. Az amerikai piacon még mindig harmadik közösségi oldal kétségtelenül nagy durranás volt anno, 2006-ban még a leglátogatottabb amerikai site volt. Aztán jött a Facebook, és két év alatt lehagyta a vetélytársat.

A lépés nem volt váratlan, már régóta keresgélték a vevőt. Idén januárban pedig félezer főt érintő leépítést jelentettek be, ami a teljes létszám 30 százalékának elküldését jelentette. Ekkora már tudható volt, hogy nem nagyon fogják újabb fellendítési kísérletek követni a tavalyi - sikertelen - lépéseket. Februárban aztán felmerült egy lehetséges vevőjelölt is: a Mocospace bostoni mobil közösségi oldal.