2014. május 22.

Tovább nő a FAZ vesztesége

Egyre mélyül a Frankfurter Allgemeine Zeitung válsága - írja a Handelsblatt. A takarékossági intézkedések nem értek még véget.

Egyre mélyül a Frankfurter Allgemeine Zeitung válsága - írja a Handelsblatt. A takarékossági intézkedések nem értek még véget.

A Handelsblatt német gazdasági napilap milliós mínuszról számolt be Frankfurter Allgemeine Zeitungnál (FAZ). A FAZ ügyvezetője, Thomas Lindner ezzel szemben azt nyilatkozta, hogy a hiány a 2012-es szintnél alacsonyabb volt. Akkor 4,3 millió euróra rúgott a lap vesztesége.

Lindner számos intézkedéssel reagált a gazdasági problémákra: már márciusban csökkentette a napilap oldalszámát, hogy költségeket takarítson meg. Ezen kívül leépítés várható a szerkesztőségben, melyet fluktuációval és előnyugdíjazással valósítanának meg.

Jelentősen visszafogják továbbá a FAZ Executive Schoolt is, melyet még Lindner előde, Tobias Trevisan alapított a vezetők továbbképzésére. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogyan fog alakulni a Quality Alliance, melyet a Süddeutsche Zeitunggal, a Die Zeittal és a Handelsblatt-tal közösen alapítottak. Bár Lindner még akár közös értékesítést is el tud képzelni a partnerekkel, a tervek egyelőre képlékenyek.

A Handelsblatt információi szerint a lap elképzelései között szerepel még a FAZ Magazin megjelenési gyakoriságának növelése is. Míg a hirdetők által kedvelt melléklet egy évben eddig csupán nyolcszor jött ki, a jövőben akár havonta vagy kéthetente is megjelenhet.

 

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Lehallgatással is felléphet a GVH

2020. október 14.

Két rendkívül fontos, az eddigi versenyjogi szabályozást átíró változás is történt a közelmúltban, amely bővíti a Gazdasági Versenyhivatal mozgásterét a kartellek elleni küzdelemben.