2011. január 31.

Tőzsdére megy a LinkedIn

Míg a Facebookról vagy a Grouponról csak rebesgetik, addig a LinkedIn maga jelentette be, hogy tőzsdére megy.

Míg a Facebookról vagy a Grouponról csak rebesgetik, addig a LinkedIn maga jelentette be, hogy tőzsdére megy.

Tőzsdére megy az üzleti kapcsolatépítésre kihegyezett LinkedIn - jelentette be a cég a múlt hét pénteken. Ezzel tulajdonképpen ez az első közösségi hálózat, amely a rebesgetések után meg is teszi a lépést. Egyelőre a tőzsdei regisztrációs igényt adták be, további részleteket nem tudni.

A LinkedIn kitaposhatja az utat a Facebook, a Groupon vagy a Twitter számára. Előbbi kettővel kapcsolatban különösen sok a tőzsdére vitelről szóló hír. A Facebookot legutóbb 50, míg a Groupont 15 milliárd dollárra értékelték. Ugyan nem ilyen galaktikus összegről van szó a Foursquare esetében, de a helyalapú közösségi oldal is már 250 millió dolláros értékelés fölött jár.

Egy, az amerikai lapvéleményeket összegyűjtő MediaPost cikk szerint nem valószínű, hogy túl nagy hatása lenne a versenyre a lépésnek, legalábbis a Facebook szempontjából. Az ugyanakkor kiderült, hogy a LinkedIn pénzügyileg igen erős pozícióban van. A kommentárok szerint a tőzsdére vitel ellenére a mostani vezetés könnyen megőrizheti az irányítást.

Employee engagement a COVID-19 világjárvány idején

R. Nagy András18 órája

R. Nagy András, a Próbakő Kommunikáció ügyvezető igazgatója rendszeresen publikál a cég IdeaBank oldalán. Most Crispin Manners employee engagement guru, PR-szakembert kérdezte meg.