2017. szeptember 05.

Trump már a reklámiparnak is odavág

A Trump adminisztráció drámaian megvágja Obamacare reklám büdzséjét- írta meg a Mediapost.com. Az intézkedés kilencven százalékkal csökkenti az erre vonatkozó kiadásokat.

A kormányzat egészségügyi hatósága, a Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS), amely az Obamacare-ért felelős, múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy az idei rövidebb (November 1- December 15) feliratkozási időszak alatt, mindösszesen tízmillió dollárt szándékozik költeni reklámokra, amely komoly fékeződés a tavalyi százmillió dollárhoz képest. A CMS hozzátette, hogy a fogyasztókat a digitális médián, e-maileken, illetve SMS-eken keresztül szeretnék elérni. Tavaly 9,2 millió ember iratkozott fel a központi tájékoztatásra, a healthcare.gov.-on keresztül.

Donald Trump júliusban azt nyilatkozta: „Hagyjuk az Obamacare-t megbukni. Sokkal könnyebb lenne, azt gondolom, abban a helyzetben vagyunk, hogy hagyjuk megbukni. Én nem fogom birtokolni, és elmondom, hogy a Repulikánusok sem fogják birtokolni”.

Egyes államok nem ezen az állásponton vannak: Kalifornia például 111,5 millió dollárt tervez költeni a 2017-2018-as feliratkozási időszak alatt, amely 5,3 millió dolláros növekedés tavalyhoz képest.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.