2017. szeptember 05.

Trump már a reklámiparnak is odavág

A Trump adminisztráció drámaian megvágja Obamacare reklám büdzséjét- írta meg a Mediapost.com. Az intézkedés kilencven százalékkal csökkenti az erre vonatkozó kiadásokat.

A kormányzat egészségügyi hatósága, a Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS), amely az Obamacare-ért felelős, múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy az idei rövidebb (November 1- December 15) feliratkozási időszak alatt, mindösszesen tízmillió dollárt szándékozik költeni reklámokra, amely komoly fékeződés a tavalyi százmillió dollárhoz képest. A CMS hozzátette, hogy a fogyasztókat a digitális médián, e-maileken, illetve SMS-eken keresztül szeretnék elérni. Tavaly 9,2 millió ember iratkozott fel a központi tájékoztatásra, a healthcare.gov.-on keresztül.

Donald Trump júliusban azt nyilatkozta: „Hagyjuk az Obamacare-t megbukni. Sokkal könnyebb lenne, azt gondolom, abban a helyzetben vagyunk, hogy hagyjuk megbukni. Én nem fogom birtokolni, és elmondom, hogy a Repulikánusok sem fogják birtokolni”.

Egyes államok nem ezen az állásponton vannak: Kalifornia például 111,5 millió dollárt tervez költeni a 2017-2018-as feliratkozási időszak alatt, amely 5,3 millió dolláros növekedés tavalyhoz képest.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

3 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.