Az MVM versenyén tíz diák nyert iskolájának egy-egy nagyértékű okosbútort. A cégcsoport 2020. november 5-én adta át a tizediket a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumnak.

2019-ben indult útjára az MVM Okosiskola pályázat, amelyre több mint 550 iskola 1000-nél is több pályázattal jelentkezett. A tavalyi sikert látva, a cégcsoport úgy döntött, idén online nyereményjáték keretében hirdeti meg a versenyt, de ezúttal már tíz bútorért lehetett harcba szállni. Az energetikai és fenntarthatósági témájú online rejtvényt 2020. szeptember 21-én tölthették ki a jelentkezők.

Az őszi nyereményjátékban 397 magyarországi intézmény összesen 2153 diákja vett részt. Hibátlan megfejtést 317 diák küldött be, leggyorsabb tanulója révén pedig a következő tíz intézmény nyerte meg a „KisKígyó” fantázianevű okosbútort:

 

  • Sármelléki Általános Iskola,
  • szentesi Horváth Mihály Gimnázium,
  • kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda,
  • Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium,
  • paksi Energetikai Technikum és Kollégium,
  • Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola,
  • budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium,
  • Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium,
  • szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola És Gimnázium,
  • Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

 

Az MVM Okosbútor online nyereményjáték legfőbb célja

a diákok energetikai témájú edukálása

volt, így a szervezők egy tudásbázist hoztak létre a játék honlapján, amely grafikus és videós tartalmakkal is segítette a gyerekek ismeretszerzését. Az első helyezett 1 perc 40 másodperc alatt fejtette meg és küldte be a rejtvényt. Hat diák pedig 2 percnél kevesebb idő alatt oldotta meg a feladványt.

Az MVM mind a tíz bútort kiszállíttatta és üzembe helyeztette a nyertes iskolák udvarára, a gyerekek nagy örömére.

Fotó: Tíz nagyértékű okosbútort adott át idén ősszel az MVM országszerte. (MVM)

Az okosbútorokat a Hello Wood tervezte és gyártotta. A kültéri bútorok moduláris felépítésűek, variálhatóságuk miatt pedig mindegyik helyszínen könnyen elhelyezhetőek voltak. Az ergonomikus kialakítású térbútorok 10 folyóméter hosszúak, acél vázszerkezettel, keményfa borítással és funkcionális ülőfelülettel rendelkeznek. A művészeti alkotásnak is beillő padok nemcsak az iskolaudvarok díszei lettek, hanem napelemmel, okoseszköz-töltőkkel és hangulatvilágítással is rendelkeznek, ezért nem utolsó sorban kiváló helyszínt biztosítanak a diákok számára a tanórák közötti, illetve tanórák utáni pihenéshez.

Címkék: mvm okosbútor verseny

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

7 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)