2019. január 29.

Tudni akartad, mi az a rajzolt fa a Starbucks kávézóiban?

A Starbucks 2019 első negyedévében kampányt indít, amelynek célja, hogy papírpohár helyett a környezetbarát alternatív megoldások mellett döntsenek a magyar fogyasztók.

A Starbucks amellett, hogy tervei szerint 2020-ra teljesen száműzi a műanyag szívószálakat üzleteiből, valamint Magyarországon az elsők között biztosít 90 forint kedvezményt azoknak, akik a kávézókban a saját Starbucks tumblerükbe vagy bögréjükbe kérik kávéjukat, most olyan környezettudatos akciót hirdet, amellyel szeretné meggyőzni a magyar vásárlókat arról, hogy újrahasznosítható poharakat használjanak az eldobható papírpoharak helyett - áll közleményben.

Akik mostanában jártak vagy járnak a Starbucks kávézóiban, a kassza mellett egy rajzolt fát láthatnak. Amennyiben a vásárló egyszerhasználatos papírpohárban kéri kedvenc italát, a barista számos, környezettudatos alternatív megoldást (csésze, tumbler, újrahasznosítható pohár) kínál a vendégnek. Ha a vásárló az utóbbi mellett dönt, a táblán található fa egyik levelét kiszínezik, egészen addig, míg a fa mind az ötven levele színt kap. A kampány végén annyi fát ültet a Starbucks, ahány fát kiszíneztek a vásárlók. Az akció február 4-ig tart, az ültetést pedig áprilisra tervezi a vállalat.

„Nem mindegy, hogy milyen kávét iszunk, és nem mindegy, hogy miből. A magyar kávéfogyasztók már megkedvelték a Starbucks felelős termelésből és etikus forgalmazásból származó kávékülönlegességeit. A következő lépés, hogy az eldobható poharakat fenntartható alternatívára cseréljék. A Starbucks küldetése, hogy pozitív, környezettudatos, fenntartható irányba formálja a fogyasztói szokásokat. Az első kávézónk 1971-es nyitása óta felelős és etikus működéssel igyekszünk elnyerni és megtartani a vásárlók, a partnerek és a társadalom bizalmát. Elkötelezettek vagyunk a felelős növénytermesztés és az etikus forgalmazás iránt, amellett, hogy a legjobb minőségű kávét szolgáljuk fel kávézóinkban világszerte, és Magyarországon is” – nyilatkozta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.