2013. november 28.

Túlad a CME

Megvan a médiaház nagy lefaragó akciójának első áldozata.

Megvan a médiaház nagy lefaragó akciójának első áldozata.

Az egyik prágai portál arról számolt be: öt év után üzemeltetőt vált az MTV csehországi és szlovákiai változata. A márkatulajdonos Viacom International Media Networks (VIMN) és a Central European Media Enterprises (CME) MTV-re vonatkozó licensz szerződése lejárt, amit a felek nem hosszabbítottak meg. Az ifjúsági szórakoztató csatornát így 2014 január elsejétől a a VIMN üzemelteti és értékesíti.

A cikk szerint több száz embert is elbocsáthatnak, valamint eladhatják egyes filmes érdekeltségeiket. Mint arról nemrég portálunk is beszámolt: a harmadik negyedéves számok miatt tört ki a botrány a cégnél. "Ez a teljesítményszint elfogadhatatlan" – fogalmazott a társ-vezérigazgatók egyike a médiaház közleménye szerint, majd azzal folytatta: mindketten arra összpontosítják erejüket, hogy beazonosítsák a legfőbb problémákat és megfordítsák a trendeket. Ennek eleme lehet egyes érdekeltségek eladása is.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.