2012. április 12.

Tulajdonos lett a Libriben Liptay Gabriella

Új ügyvezető igazgató került a cégcsoport élére, s folytatódott az expanzió is.

Új ügyvezető igazgató került a cégcsoport élére, s folytatódott az expanzió is.

Április közepétől Kovács Péter, a Cartographia Kft. jelenlegi vezetője látja el a Libri ügyvezető igazgatói teendőit. Walitschek Csillát váltja, aki több mint három évig töltötte be a pozíciót.

"Célom hosszú távú szakmai és üzleti szövetségek kialakítása, valamint a modern technológiák alkalmazása az értékesítési területen is. Ezen irányelvek remekül kapcsolódnak a Libri törekvéseihez és értékrendjéhez. Biztos vagyok abban, hogy a kiadói oldalon szerzett tapasztalataimat remekül tudom kamatoztatni a kereskedelem nyújtotta kihívásokkal teli piacon" - mondta el Kovács Péter.

A lépés nyomán a korábbi ügyvezető a Libri Felügyelő Bizottságának elnöke lesz, miközben a Port.hu akvizíciója nyomán átvette az internetes médiavállalat ügyvezetését is. Walitschek Csilla az online programajánló portál hazai és nemzetközi piacon történő megújítására koncentrál, és a Libri Csoport öt fős igazgatói tanácsában a tagvállalatok integrációjáért felel.

A Libri Csoport az elmúlt fél évben erőteljes expanziós tevékenységet folytatott, s most újabb kiadóvállalattal fűzte szorosabbra kapcsolatát. 2012. áprilisában tovább növelte részesedését a Jaffa Kiadóban, amely a Libri Kiadó, a Cartographia, a Helikon, a Diafilmgyártó Kft. és a Kolibri mellett már a hatodik cég a kiadói holdingban.

A terjeszkedési stratégia részeként márciusban megnyitotta kapuit a használt és régi könyvek vételével és eladásával foglalkozó Libri Antikvárium is a Kossuth Lajos utcában. A leányvállalat ügyvezetője Fischer Tamás, aki a Bookline hasonló üzletágát vezette évekig.

Változott emellett a Libri csoport tulajdonosi struktúrája is. Balogh Ákos és Veszelovszky Zsolt mellett megjelentek kisbefektetők. A tulajdonosok között találhatjuk Liptay Gabriellát, a Magyar Telekom korábbi marketingkommunikációs igazgatóját is.