2012. március 05.

Ukrajnában fejlesztett a Gemius

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be a feltörekvő piacon a kutatócég.

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be a feltörekvő piacon a kutatócég.

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be az ukrán piacon a Gemius. A kutatócég szerint így összetettebb elemzést lehet készíteni az online hirdetési felületekről. Ezt az online közönségmérési paneltechnológiát alkalmazza a Gemius a magyar mellett a cseh, a dán, a belorusz, a lengyel, a török és az izraeli piacon is.

A fúziós módszertan mellett a Gemius online videóméréssel is kiegészítette az ukrán gemiusAudience kutatást. A projektben a cég videóanalitikai eszközét, a gemiusStreamet alkalmazzák.

Ukrajna 14 millió felhasználójával az egyik legnagyobb régiós online piac. A legnépszerűbb weboldalak között az első kilenc helyet külföldi (főleg orosz és amerikai) oldalak foglalják el és a top20-as rangsorban mindössze hét helyi szereplő képviselteti magát.

A kereső oldalak dominanciája nagyon szembetűnő Ukrajnában. 2011 decemberében a Google a helyi netezők 71, a Mail.ru 61, míg a Yandex 56 százalékát érte el. A fúziós adatokból kiderült, hogy a Facebook megelőzte az Odnoklassniki.ru orosz közösségi oldal lokális verzióját.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

2 napja

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.