2012. március 05.

Ukrajnában fejlesztett a Gemius

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be a feltörekvő piacon a kutatócég.

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be a feltörekvő piacon a kutatócég.

Fúziós adatszolgáltatást vezetett be az ukrán piacon a Gemius. A kutatócég szerint így összetettebb elemzést lehet készíteni az online hirdetési felületekről. Ezt az online közönségmérési paneltechnológiát alkalmazza a Gemius a magyar mellett a cseh, a dán, a belorusz, a lengyel, a török és az izraeli piacon is.

A fúziós módszertan mellett a Gemius online videóméréssel is kiegészítette az ukrán gemiusAudience kutatást. A projektben a cég videóanalitikai eszközét, a gemiusStreamet alkalmazzák.

Ukrajna 14 millió felhasználójával az egyik legnagyobb régiós online piac. A legnépszerűbb weboldalak között az első kilenc helyet külföldi (főleg orosz és amerikai) oldalak foglalják el és a top20-as rangsorban mindössze hét helyi szereplő képviselteti magát.

A kereső oldalak dominanciája nagyon szembetűnő Ukrajnában. 2011 decemberében a Google a helyi netezők 71, a Mail.ru 61, míg a Yandex 56 százalékát érte el. A fúziós adatokból kiderült, hogy a Facebook megelőzte az Odnoklassniki.ru orosz közösségi oldal lokális verzióját.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.