2011. május 18.

Unalmában tévézik a férfiak harmada

A férfi célcsoporttal foglalkozó konferenciát szervez a Marquard Media, amely a GfK-val közösen kutatást készített a 4,7 millió magyar férfiről.

A férfi célcsoporttal foglalkozó konferenciát szervez a Marquard Media, amely a GfK-val közösen kutatást készített a 4,7 millió magyar férfiről.

Hímnem? Igen! címmel rendez szakmai konferenciát a Marquard Media 2011. május 24-én a VAM Design Centerben. Az esemény jegybevételét a kiadó teljes egészében a Magyar Rákellenes Ligának adja.

A konferencia apropóját az adja, hogy a médiacég korábban férfi divíziót hozott létre, nemrégiben pedig kutatást készített a 4,7 millió magyar férfiről, melyben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a GfK Hungária volt a partnere.

A kutatásból egyébként többek között kiderült, hogy a magyar férfiak 43 százaléka szerint a pénz elég a jó élethez, ugyanakkor összességében csak 37% elégedett az életével. 79 százaléknak fontos a jól informáltság és a tájékozottság.

Ami a médiát és a reklámokat illeti: 37% néz unalmában tévét, főleg igaz ez a középkorúakra. Kevésbé zavarja őket az eladáshelyi reklám, az óriásplakát és a sajtóban megjelenő reklám. Kétharmaduk vásárol hipermarketben.

69 százalék állítja, hogy tud főzni, 35 százalék valóban szívesen is főz. Az evésen túl a hiúság is erős faktor: átlagosan majdnem egy órát foglalkoznak a külsejükkel. Fitneszterembe viszont csak 3% jár rendszeresen, ami havi szinten másfél milliárdos piac. Ennél nagyobb üzletet jelent viszont az alkohol: az, hogy minden harmadik férfi legalább heti több alkalommal iszik, napi szinten 500 milliót jelent.

Az önbizalmuk nem túl nagy az alapján, hogy csak egynegyedük tartja magát innovátornak vagy véleményvezérnek. Jót tesz viszont az egónak a szex: 72% akkor érzi magát jobb pasinak, ha van szexuális kapcsolata. Egy átlag magyar férfi havonta átlagosan hétszer él szexuális életet, és - saját bevallása alapján - életében mintegy 10 szexuális partnere van.

Véget ért a 2019-es K-show

16 órája

Tematikája a körforgásos gazdaság volt, amelyre az Európai Unió, mint a versenyképesség kulcsára is tekint.