2018. március 02.

Vadiúj Vitara kétszáz forintból

Ózdra került a Magyar Termék 2017-es nyereményjátékának fődíja.

Kónya Ernő Tamásné kétszáz forint elköltésével nyerte meg a többmilliós autót. A karácsonyi bevásárlásból lemaradt a szalvéta, ezért beugrott a boltba és vett egyet. A választás nem volt véletlen: Kónyáné kereste a Magyar Termék logót, hiszen ezt általában is megteszi – a nyereményjáték miatt azonban még jobban figyelt arra, mit tesz a kosárba. A 2017 augusztusában útjára indított „SZÍVezd ki Magyarországot” akció az év végéig tartott, a nyereményekért azok indulhattak, akik a hét résztvevő társaság – a Bábolna Bio, a Detki Keksz, a Duna Dráva Cement, a Gyulahús, a Mary-Ker Pasta, a Sofidel Hungary és a Szatmári Konzerv – több mint száz védjegyes termékei közül vásároltak egyet és az ezt bizonyító blokk kódját feltöltötték a játék külön weboldalán. A játékban összesen közel 19 ezren vettek részt, és az érdeklődést mutatja, hogy egy játékos átlagosan közel négy kóddal játszott, vagyis sok volt a visszatérő.

Kónyáék is többször töltöttek fel kódot, sőt: nem először vettek részt a Magyar Termék nyereményjátékán sem. Az ékszerkészítéssel foglalkozó Kónya Ernő Tamásné kifejezetten jó ötletnek tartja ugyanis, hogy vásárlásaikkal – ha tudják – támogassák a magyar gazdaság fejlődését, az itteni munkahelyek létrehozását, megőrzését – ezért általában is figyeli, hogy egy termék viseli-e a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. védjegyeit. Nagyobb értékű ajándékot soha nem nyertek, most is a szív alakú pendrive-ot nézték ki, és nem gondolták volna, hogy valaha is elvihetik a fődíjat. Amikor értesítették őket szerencséjükről, nem igazán hitték el – a blokkot be kellett küldeniük, hogy igazolják a jogosultságot, ám egy fénymásolatot megőriztek. Az átadásig ezt egy páncélszekrényben tartották.

A cégek összefogására épülő nyereményjátékok mutatják meg igazán a magyar termékek közösségformáló erejét – hangsúlyozta az átadást követően Benedek Eszter, a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kiemelte: olyan országos akciókat képesek a partnerek közösen elindítani, amelyek segítségével sokkal nagyobb hatást érnek el, mintha önmagukban folytatnának hasonló tevékenységet. A MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. védjegyeit ma már több mint 160 cég mintegy négyezer termékén használják, a partnerek összeségében több mint 32 ezer embert foglalkoztatnak és 1300 milliárd forint feletti árbevételt értek el. Benedek Eszter szerint a magyar termék ma már több mint védjegy, olyan márkanév, amelyet ismernek és keresnek a vásárlók, és olyan cégek közössége, amelyek együtt, hatékonyan tesznek egymás jó hírnevének erősítéséért.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.