2014. február 26.

Véglegesen lezárult a TV2-csoport eladása

2014.02.25-én az új tulajdonosok és az eladó képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást.

2014.02.25-én az új tulajdonosok és az eladó képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást.

Befejeződött a TV2-csoportot üzemeltető MTM-SBS Zrt. 2013.12.23-án bejelentett eladásának adminisztrációs folyamata. 2014.02.25-én az új tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, valamint a ProSiebenSat.1 képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást. Ennek értelmében az MTM-SBS Zrt. 100%-os részvénycsomagja véglegesen és visszafordíthatatlanul Simon Zsolt és Yvonne Dederick cégeinek tulajdonába került.

„Azáltal, hogy a tulajdonosi szint közelebb került a hazai piachoz, a hazai trendek gyorsabb lekövetése, rugalmasabb alkalmazkodás válik lehetővé a TV2-csoport számára” – mondta Simon Zsolt tulajdonos, vezérigazgató.

„Rugalmasabb, dinamikusabb szervezettel, hatékonyabb döntéshozatallal folytatjuk a korábban megkezdett munkát” - mondta Yvonne Dederick tulajdonos, vezérigazgató-helyettes.

A ProSiebenSat.1 részéről jelenlévő Bernd Wendeln kiemelte: „A ProSiebenSat.1 bizalommal tekint az új tulajdonosokra. A 2012-ben elfogadott új stratégia eddigi eredménye egyértelművé tette számunkra, hogy személyük garancia a TV2 Csoport sikerére, ami lehetővé teszi majd a ProSiebenSat.1 által nyújtott eladói hitel visszafizetését.”

Mint arról tavaly beszámoltunk, a 2012-ben elfogadott ötéves tervet, mely a tartalomba történő komolyabb – mintegy kétszeres mértékű – invesztíciót, a portfólióban gondolkodást és az egyes csatornák újrapozicionálását foglalta magába, már az első félév eredményei alapján megerősítve látták a korábbi tulajdonosok. Az idei év elején pedig a csoport kereskedelmi és üzletfejlesztési területe alakult át, annak érdekében, hogy laposabb, rugalmasabb legyen a szervezet.