2014. február 26.

Véglegesen lezárult a TV2-csoport eladása

2014.02.25-én az új tulajdonosok és az eladó képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást.

2014.02.25-én az új tulajdonosok és az eladó képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást.

Befejeződött a TV2-csoportot üzemeltető MTM-SBS Zrt. 2013.12.23-án bejelentett eladásának adminisztrációs folyamata. 2014.02.25-én az új tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick, valamint a ProSiebenSat.1 képviselője aláírták a magyar médiavállalat részvényeinek átruházásáról szóló megállapodást. Ennek értelmében az MTM-SBS Zrt. 100%-os részvénycsomagja véglegesen és visszafordíthatatlanul Simon Zsolt és Yvonne Dederick cégeinek tulajdonába került.

„Azáltal, hogy a tulajdonosi szint közelebb került a hazai piachoz, a hazai trendek gyorsabb lekövetése, rugalmasabb alkalmazkodás válik lehetővé a TV2-csoport számára” – mondta Simon Zsolt tulajdonos, vezérigazgató.

„Rugalmasabb, dinamikusabb szervezettel, hatékonyabb döntéshozatallal folytatjuk a korábban megkezdett munkát” - mondta Yvonne Dederick tulajdonos, vezérigazgató-helyettes.

A ProSiebenSat.1 részéről jelenlévő Bernd Wendeln kiemelte: „A ProSiebenSat.1 bizalommal tekint az új tulajdonosokra. A 2012-ben elfogadott új stratégia eddigi eredménye egyértelművé tette számunkra, hogy személyük garancia a TV2 Csoport sikerére, ami lehetővé teszi majd a ProSiebenSat.1 által nyújtott eladói hitel visszafizetését.”

Mint arról tavaly beszámoltunk, a 2012-ben elfogadott ötéves tervet, mely a tartalomba történő komolyabb – mintegy kétszeres mértékű – invesztíciót, a portfólióban gondolkodást és az egyes csatornák újrapozicionálását foglalta magába, már az első félév eredményei alapján megerősítve látták a korábbi tulajdonosok. Az idei év elején pedig a csoport kereskedelmi és üzletfejlesztési területe alakult át, annak érdekében, hogy laposabb, rugalmasabb legyen a szervezet.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.