2013. december 23.

Végre hivatalos: elkelt a TV2

Az Index értesülése helytálló volt: Simon Zsolt és Yvonne Dederick vették meg a csatornát.

Az Index értesülése helytálló volt: Simon Zsolt és Yvonne Dederick vették meg a csatornát.

Immár hivatalos: a  ProSiebenSat.1-csoport megvált magyarországi és romániai érdekeltségétől. Ahogyan az Index megírta szombaton, a TV2-t is üzemeltető MTM-SBS Zrt. új tulajdonosai Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója és Yvonne Dederick, a csatorna gazdasági igazgatója. A közlés szerint az MTM-SBS Zrt. a tulajdonosváltás után a korábban meghatározott stratégia mentén folytatja tevékenységét.

A ProSiebenSat.1-csoport közleménye szerint 100 százalékos management buyout (MBO) révén a TV-HU1 Kft.-nek és a TV-CEE1 Kft.-nek adta el a céget. A két cég tulajdonosa egyaránt a CCA-D6D Kft., ez utóbbi tulajdonosai a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Domineos Kft. Előbbinek Yvonne Dederick, utóbbinak Simon Zsolt a tulajdonosa.

A magyar vásárlás jogi ügyeit a Weil, Gotshal & Manges tranzakciós és finanszírozási csoportja, míg a pénzügyi tanácsadói feladatokat az Unicredit látta el. A ProSiebenSat.1 2010-ben az N24 német hírcsatorna kapcsán bonyolított le egy hasonló MBO-t, az N24-et nemrég adta el a menedzsment az Axel Springernek - írták.

További részletek a háttérről korábbi hírünkben: http://www.mediapiac.com/marketing/piac/Index-eladtak-a-TV2-t/10523/