2013. január 03.

Versenytársat kap a Posta

Elsőként a Feibra adta be a piacra lépési kérelmet az NMHH-nak - írja a Világgazdaság.

Elsőként a Feibra adta be a piacra lépési kérelmet az NMHH-nak - írja a Világgazdaság.

2013. január elsejétől megnyílt az 50 grammnál könnyebb küldemények piaca tíz uniós tagországban: Magyarország mellett Csehországban, Romániában, Lengyelországban, Máltán, Cipruson, Görögországban, Lettországban, Litvániában és Luxemburgban. Így elvileg már semmi akadálya, hogy riválisokat kapjon a Magyar Posta. A Világgazdaság értesülése szerint elsőként az osztrák postához tartozó Feibra Kft. adta be szerdán a piacra lépési kérelmét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH).

Mivel ezt a tervezett indulás előtt 45 nappal kell megtenni, ezért február végi nyitással lehet kalkulálni. A piacnyitás rövid távon aligha eredményez radikális átrendeződést, de az biztos, hogy javulni fog a postai szolgáltatások színvonala - írja a lap, melynek Geszti László, a Magyar Posta vezére elmondta: csak a bélyegkibocsátás és a hivatalos iratok kézbesítése területén marad meg a monopóliumuk. A kieső bevételeket a tervek szerint több területről pótolják majd.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.