2017. december 18.

Veszélyben a közösen eltöltött időnk?

A Digital Hungary erről is kérdezte Illés Gabriellát, a komoly televíziós múlttal bíró szakembert.

"Nehéz kérdés. A sikeres embereket talán az teszi sikeressé, hogy fáradhatatlanok, viszi őket előre a hév és a lendület. Ahhoz, hogy az ember olyan dolgokat csináljon, amiket szeret és amiket sikerre tud vinni, nagy motiváció és kitartás kell. Szerintem a sikeres embernek az az ismérve, hogy ha valamit vele kapcsolatban a külvilág sikeresnek ítél meg, akkor rögtön a következő lépésen gondolkodik. Megéli, meg kell élni a sikert is, de mégis úgy gondolom, hogy a sikeres ember folyamatosan elégedetlen, s szeretne tovább fejlődni. Ez viszi őt előre" - mondja Illés Gabriella a sikerorientáltsággal kapcsolatban.

A generációs kérdések után a szakember új produkciójára, az Álomutazóra terelődik a szó, elmondja: "Arra törekszünk, hogy az egész család számára tudjunk szórakoztató programokat kínálni. Abban hiszünk, hogy a mai világban az együtt töltött idő a legnagyobb ajándék. Alapvetően két szálon dolgozunk: egyik a karácsonyi produkciók, mint amilyen A Játékkészítő volt és amilyen az Álomutazó is. A másik vonal viszont az interakív kiállítások - ilyen volt az Űrkiállítás is - ahová szintén együtt jön el a család és szórakozva tudnak együtt időt tölteni és új ismeretekre szert tenni. A gyerekek túlterheltek, mi pedig a rendezvényeinkkel igyekszünk nekik játékos, lletve érdekes módon információkat “csepegtetni” a világról. Szórakoztatás, tanítás, pici nevelés - ezt szeretnénk tenni és erre törekszünk jövőben is. Szeretnénk, ha a családok együtt jönnének el a rendezvényeinkre."

Az interjúból az is kiderült, mennyire hiányzik Illés Gabriellának a televíziózás.

Az Egyszülős Központ meghívást kapott az ENSZ-be

7 órája

A világszervezet Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának kéthetes ülésszakán tartott előadást Nagy Anna, a budapesti központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.