2016. augusztus 02.

Videópályázatot indít a Sony Pictures Television

A Picture This Fesztivál a Sony Pictures globális Picture This kampányának keretein belül valósul meg. Célja, hogy bemutassa azokat a személyes törekvéseket, amelyek környezetünk megóvása érdekében jöttek létre.

A „Picture This” fesztivál hazai zsűrije olyan neves szakemberekből és közismert televíziós újságírókból áll, mint Juhász Árpád geológus/televíziós, Debreczeni Zita fotós, Kalmár Csaba, az Origo.hu TV, rádió, online rovatvezetője, Pácsonyi Daniella, az NLCafe.hu főszerkesztője, Varga Attila ”Sixx”, az Index.hu újságírója, valamint Bicsérdi Ádám, a HVG újságírója. A helyi zsűri 2016. augusztus 29. és szeptember 2. között választja ki a legjobb videókat, és egy első, két második, valamint három harmadik helyezést hirdet ki.

A hazai győzteseket várhatóan 2016. szeptember 5-én jelentik be, ezt követően már a regionális zsűri előtt kell bizonyítania Lengyelország, Magyarország és Románia első helyezettjének. Közülük a nyertes képviselheti majd régiónkat Los Angelesben, végül a nyolc regionális győztes közül ott dől el, hogy kinek ítélik a globális első díjat.

A Sony Pictures Television bízik benne, hogy a kampány során minél több személyes, egyedi történetet osztanak meg a versenyzők, hogy ezzel is felhívják a figyelmet környezetünk védelmére.