2011. december 09.

Vietnami cég is pályázik a 900 MHz-es frekvenciára

Hat pályázó van, köztük van a Magyar Posta is.

Hat pályázó van, köztük van a Magyar Posta is.

Közjegyő és az érintett cégek jelenlétében lezajlott december 9-én a 900 MHz-es frekvenciasáv tenderbontása. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint végül a Telenor, a Magyar Posta, a Digit tulajdonló RCS&RDS, a Vodafone, a Magyar Telekom, és a Viettel Group jelentkezett az árverésre.

A pályázók közül igazából csak a Viettel Group jelent meglepetést. A vietnami cég a neten fellelhető információk alapján 100 százalékos állami tulajdonban van, és az országban a legnagyobb telekommunikációs szolgáltató, amely a helyi mobilpiacon 40 százalék fölötti részt hasít ki. Emellett több ázsiai országban is jelen van.

A hatóság közlése szerint a beadott dokumentumok formai és tartalmi vizsgálata 2012. január 2-ig lezárul. Az érvényes árverési dokumentációt benyújtó jelentkezők nyilvántartásba vételére és kihirdetésére aznap kerül sor.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.