2012. július 25.

Világító kampány a Drehertől

Világító korsókból fogyaszthatjuk a sört a kiemelt szórakozóhelyeken a márka legújabb kampánya alatt.

Világító korsókból fogyaszthatjuk a sört a kiemelt szórakozóhelyeken a márka legújabb kampánya alatt.

Világító korsókat is bevet a kiemelt szórakozóhelyen a Dreher új kampányában, amely a tavaly bevezetett "többféle komló, többféle íz" vonalat viszi tovább. Ennek fő üzenete, hogy a termék a kétféle komló felhasználása révén tartalmában többet nyújt. A kampányhoz kapcsolódó ügynökségi feladatokat a Human Telex Reklámügynökség látja el.

"Az elismerésre méltó tárgyak mindig díszkivilágítást kapnak, gondolhatunk építészeti, művészeti alkotásokra, de akár egy nemes hangszerre, például egy Stradivari hegedűre vagy akár egy különleges gépkocsira is. Ez az alapötlet vezetett oda, hogy világítsuk meg a Dreher sört is, amelyhez sikerült egy kifejezetten korsókra fejlesztett, a vendéglátóhelyek számára könnyen használható LED eszközt bevetni" - mondta el Udvarev-Tóth Rita, az ügynökség senior ügyfélkapcsolati menedzsere.

A júliustól szeptember végéig futó kampányhoz televíziós szpot is készült. A reklámfilm az "a nagyszerű alkotások különleges megvilágítást érdemelnek" üzenettel fut, s abban a kivilágított Lánchíd és egy kirakatban fénylő oldtimer autó után a sörözői jelenetben láthatók maguk a világító korsók is használat közben.

Az aktivitást a tévében szponzorációs szpot vezeti fel már júniustól, és a kommunikációt Facebook-játék is kiegészíti. Emellett mintegy 30 féle különböző eladáshelyi reklámanyag is készült a sörözők, éttermek és a kiskereskedelem számára. Ez utóbbiakban az üveges söröket támogatják az új üzenettel, míg a több mint 500 kiemelt sörözőben a POS-eszközök kihelyezése mellett világító korsókat is beüzemeltek.

Mivel ezek a korsók 0,568 literesek, a Dreher azt reméli, hogy hozzájárulhatnak a fogyasztás mennyiségi növekedéshez is. A statisztika szerint ugyanis a márka célcsoportja továbbra is ugyanannyit jár sörözőbe, mint korábban, ám az utóbbi időben egy-egy alkalommal kevesebbet vásárolnak. "Ez a trend azonban reményeink szerint megfordítható. Az innovációval a Dreher választására szeretnénk ösztönözni azokat a fogyasztókat is, akik egyébként alacsonyabb kategóriás sört isznak, de különleges alkalmakkor – ünnepeken, barátok társaságában – szívesen váltanak felfelé"– tette hozzá Udvarev-Tóth Rita.