2018. február 14.

Világranglista második helyén a Telekom

A világ 118 telekommunikációs vállalatának fenntarthatósági szempontok szerinti értékelése alapján, a nemzetközi rangsor előkelő második helyén szerepel a Magyar Telekom az oekom research által készített jelentésben.

A világ telekommunikációs vállalatainak fenntarthatósági tevékenységét értékelő 2018. januári jelentés szerint a Magyar Telekom a világranglistán a második helyet foglalja el. A harmadik helyezést az amerikai AT&T Inc. szerezte meg. Az iparági értékelés során a vizsgált 118 vállalatból mindössze 21 került felelős befektetésre ajánlott prime kategóriába.

Az oekom research a befektetési célpontok fenntarthatósági szempontú elemzését végző független ügynökség. Több mint 3800 vállalat és 56 ország környezeti és társadalmi teljesítményéről készít elemzéseket, és 160 ügyfele között összességében 1500 milliárd eurót menedzselő pénzügyi szolgáltatást kínáló vállalatok szerepelnek. Az oekom research 2009-ben vizsgálta először a Magyar Telekom Csoport működésének környezeti és társadalmi hatásait, majd 2013-ban és 2014-ben, amikor a Magyar Telekomot a harmadik helyre értékelte, ezután pedig 2017-ben, amikor már a második helyre pozícionálta. Valamennyi értékelés alapján a prémium, azaz a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a vállalatcsoportot - írják.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

2 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.