2017. május 17.

Világszervezet a reklám önszabályozásban

International Council on Ad Self-Regulation néven világszervezetet hozott létre az EASA, az Európai Önszabályozó Szervezet.

Valójában eddig is szinte világszervezet volt az EASA, hiszen nevében európai, de Kanadától Ausztráliáig, Brazíliától Mexikón át Indiáig számos Európán kívüli önszabályozó szervezet élvezte az együttműködés előnyeit. A reklám önszabályozás gyakorlatának közös elvei mellett a nemzeti sajátosságok figyelembevétele jó alapot jelent az immár világméretű együttműködésre, amelynek mozgatórugója és központja továbbra is az EASA.

"Az új szervezethez csatlakozott az USA és Fülöp-szigetek, és bejelentette csatlakozási szándékát a Kínában létrehozott önszabályozó szervezet is. Az Emirátusokban a közelmúltban alapított szervezetet is várjuk az ICAS tagjai közé" – fogalmazott José Domingo Gómez Castallo, a szervezet elnöke, aki a spanyol önszabályozó szervezet (Autocontroll) vezetője. "Fazekas Ildikóra természetesen az EASA képviseletében tagként számítunk az ICAS-ben, hiszen Ildikó volt az, aki még EASA elnökként felvetette a nemzetközi szervezet létrehozását" – tette hozzá az elnök.

"Különösen nagy öröm számomra az ICAS létrejötte és annak pozitív nemzetközi fogadtatása. Nem volt egyszerű és gyors folyamat, de úgy vélem, hogy az Európán kívüli önszabályozó szervezetek létrehozása könnyebben megy globális szervezetként. Az EASA fókusza továbbra is Európa, de például a digitális kérdésekben már eddig is együttműködtünk amerikai kollégáinkkal. Együtt meg még erősebbek leszünk" – hangsúlyozta Fazekas Ildikó főtitkár.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.