2011. január 21.

Világuralomra törnek a feltörekvő piacok márkái

A BCG 100 olyan céget azonosított, amelyek hamarosan globális tényezők lehetnek. 2020-ra együtt 8 billiárd dollár bevételt érhetnek el.

A BCG 100 olyan céget azonosított, amelyek hamarosan globális tényezők lehetnek. 2020-ra együtt 8 billiárd dollár bevételt érhetnek el.

Nem ülhetnek a babérjaikon a nyugati márkák, ha nem akarnak a jövőben komoly piacvesztést elszenvedni, derül ki a Boston Consulting Group (BCG) új tanulmányából, amelyből 100 olyan cég ismerhető meg, amelyek az elkövetkező években akár globálisan is vezető szerepet vívhatnak ki iparágukban.

A társaság elég vegyes, összesen 16 országból érkezhetnek a kihívó márkák, s 2020-ra együttesen akár 8 billiárd dolláros bevételt produkálhatnak.A BCG szerint ezen feltörekvő vállalatoknak akár a fele is felkerülhet öt éven belül a Fortune Global 500 listára.

Az, hogy ezek a cégek kezdik kinőni a hazai piacokat, jól látható a felvásárlásokból, amelyeket az utóbbi években az érett piacokon eszközöltek. Az ilyen típusú akvizíciók 71 százaléka esett a válság kitörését követő két évre.

A listán korábban olyan cégek szerepeltek, mint a Lenovo vagy az Emirates légitársaság. Most pedig a többek között a Jaguart és a Land Rovert birtokló indiai Tata, illetve a kínai Huawei és ZTE is a legígéretesebbek között szerepel.

Persze még ezek a cégek is ütközhetnek akadályba: ez pedig a fejlődő piaci közposztály megnyerésének nehézsége. A feltörekvő piacok középrétegei teszik ki 2020-ra a világ populációjának 30, 2030-ra pedig 50 százalékát.Ezeken a hatalmas új piacokon minden hagyományos marketingkihívás nehezebbé válik, mint korábban, a nyugati fejlődés során.

Elkészült az első nagy játszóházi médiakutatás

2 napja

A kutatásból kiderül, hogy a játszóház a fiatal családok egyik legkedveltebb helye, amely 20%-kal lekörözi az állatkertet, és 74%-kal a színházakat is, és majdnem felveszi a versenyt a tévénézéssel töltött idővel.