2016. május 11.

Vissza az életbe

A film szlogene az alapítvány elmúlt 15 évének munkájára reflektál.

A Bátor Tábor új videója ezúttal is az ACG Reklámügynökséggel együttműködésben, közösségi összefogásból jött létre, azaz a stáb tagjai a saját szabadidejüket feláldozva dolgoztak a megvalósításán.

A daganatos és krónikusan beteg gyerekek élményterápiás kezelésével foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta működik Magyarországon. Hatvani székhelyére idén érkezik meg a 8000. táborozó. Az alapítvány közösségi összefogásból készülő új filmmel és szlogennel ünnepli az évfordulót.

Az új film ezúttal is az ACG Reklámügynökséggel együttműködésben, közösségi összefogásból jött létre, azaz a stáb tagjai – többek közt Kiss Rudolf Péter rendező, Angyal Gergő producer, Varga Máté és Laczkó Péter gyártásvezetők, valamint a Banner Casting csapata – a saját szabadidejüket feláldozva dolgoztak a megvalósításán. Az új filmhez pedig ezúttal új szlogen is társul: a „Vissza az életbe” az alapítvány elmúlt 15 évének munkájára reflektál.

„A Bátor Táborban 15 éve építenek újjá életeket az önkénteseink és a támogatóink. Őket illeti a legnagyobb hála, hiszen ők jelentik az elsőszámú segítséget abban, hogy a táborozók visszakapják az elveszett gyerekkorukat az élményterápia segítségével: itt biztonságos közegben szerezhetnek új élményeket, kitágíthatják határaikat és erőt gyűjthetnek a betegség elleni küzdelemhez. Mindez pedig növeli az önmagukba és gyógyulásukba vetett hitüket” – mondott köszönetet a születésnapi ünnepségen Vadász Ervin ügyvezető igazgató.

A Bátor Tábor Alapítvány 2007 óta nemzetközi háttérrel is rendelkezik: ekkor fogadta teljes jogú tagjává a szakmai eredmények elismeréseképpen a Paul Newman által alapított, élményterápiás táborokat tömörítő SeriousFun Children’s Network táborszövetség, melynek világszerte összesen 30 tagja van. 2008 óta Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából is fogadnak táborozókat, így mostanra közel 870 külföldről érkező táborozónak volt lehetősége megtapasztalni a Bátor Tábor országokon átívelő, gyógyító hatását. A nemzetközi és családi turnusok mellett pár éve elindult a Lélekmadár Tábor, ahová olyan családokat várnak, akik súlyos betegség következtében vesztették el a gyermeküket. Idén pedig nagy erőket fektetnek a GO! Tábor bárhol programba, mely által azok a beteg gyerekek is részesülhetnek a gyógyító élményekben, akik nem jutnak el a táborokba.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.