2010. október 11.

Vitraynak hiszünk leginkább

A sportriporterből lett médiaszemélyiségnek, Vitray Tamásnak hiszünk leginkább az iparág szereplői közül.

A sportriporterből lett médiaszemélyiségnek, Vitray Tamásnak hiszünk leginkább az iparág szereplői közül.

A Blikk és a TNS Hungary felmérése azt kutatta, mennyire bízunk a közszereplőkben. Az eredmény szerint a médiaszereplők közül a legrégebbi ismerőst, a 77 éves Vitray Tamást tartják a megkérdezettek a leghitelesebb személyiségnek. A magyar televíziózás nagy alakja nem lepődött meg, de megtiszteltetésnek érzi az eredményt.

- Mondhatnám, hogy meglep, de korábban is volt már ilyen szavazás, és ott is hasonló eredmény született - mondta a riporter, aki egyetlen, a Digi Sporton látható beszélgetős műsort leszámítva ma már nem látható a képernyőn. - A mindennapi életben is tapasztalom, hogy az emberek nem felejtettek el. Rám köszönnek, megkérdezik, hogy vagyok, és azt mondják, jól nézek ki. Úgy tűnik, a mesterségben eltöltött 50 évem nem múlt el nyomtalanul, szerették azt a pasit, aki én voltam.

Antalóczy Tímea médiaszociológus nem tartja meglepőnek, hogy Győzikét a megkérdezettek 82, Kiszel Tündét pedig százaléka nem tartja hitelesnek. - Győzike vagy Kiszel mögött valójában nincs komoly teljesítmény. Bár kíváncsiak rájuk az emberek, még sincs irántuk bizodalmuk. A kutatás eredményeit látva állíthatjuk, hogy az emberek értékítélete jól működik. Vágónak és Vitraynak - korábbi szakmai teljesítményük miatt - még mindig óriási nimbusza van - mondta a szakember.

Vitray Tamást 28, Vágó Istvánt és Erős Antóniát 27-27, Gundel Takács Gábort 16, Jakupcsek Gabriellát: 24 százalék tartja hitelesnek az 1018 fős mintán végzett kutatás eredményei szerint.