2017. január 24.

Vizes vébé a reklámokban

Közös útmutatót készített a 17. FINA Vizes Világbajnokság Szervező Bizottsága és az Önszabályozó Reklám Testület a világbajnokság védjegyeiről, a reklámban történő felhasználás jogszerűsége érdekében.

A nagyszabású rendezvény várhatóan jó alkalom arra, hogy a reklámozók kampányaikban a közelgő budapesti rendezvényre, a sikerre, a hazai sportolókra és a pezsgő sportvilágra tegyenek utalást. A Nemzetközi Úszószövetség és a hazai szervezők tulajdonát képező védjegyeket azonban tiszteletben kell tartani. Ezek megismertetése érdekében készült egy útmutató, amely a két jogtulajdonos által összeállított védjegyhasználati kézikönyvön túl a fogyasztói promócióban a jegyek, mint nyeremény felajánlásáról és a sportolók szerepeltetésével kapcsolatos feltételekről, továbbá a közvetítés kivetítésével kapcsolatos tudnivalókról ad információt. Az útmutató itt érhető el.

„Örömmel dolgoztunk együtt az Önszabályozó Reklám Testülettel az útmutató elkészítésében, hiszen számunkra is fontos, hogy felhívjuk a reklámszakma figyelmét a rendezvény reklámban történő felhasználására, vagy az arra történő utalás korlátaira” – fogalmazott Kárpáti Gábor, a Világbajnokság szervező bizottságának marketingigazgatója.

Lassan hagyománnyá válik, hogy a nagy sportesemények kapcsán az érintett szervezettel közös útmutató kiadásával segítjük a reklámszakmát. „Nagyon jó volt az együttműködés a szervező bizottsággal, hiszen közös volt a célunk: ismerje meg a szakma a rendezvény védjegyeit, hogy ne szaladjanak bele hibába” – tette hozzá Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

1 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.