2010. november 25.

Vodafone: hármasugrás

Több mint 30 vállalat vevőszolgálata mérettette meg ügyfélközpontú szolgáltatásait a Kiváló Call Center címért.

Több mint 30 vállalat vevőszolgálata mérettette meg ügyfélközpontú szolgáltatásait a Kiváló Call Center címért. A GfK Hungária Piackutató Intézet által alapított a Humán Erőforrás Alapítvánnyal együttműködésben, a Magyar Marketing Szövetség és a Direkt Marketing Szövetség szakmai támogatásával, első alkalommal megrendezett versenyen a szolgáltatók ágazatonként mérettethették meg magukat. A Vodafone verte a saját mezőnyét.

A GfK Hungária Piackutató Intézet által alapított a Humán Erőforrás Alapítvánnyal együttműködésben, a Magyar Marketing Szövetség és a Direkt Marketing Szövetség szakmai támogatásával, első alkalommal megrendezett versenyen a szolgáltatók ágazatonként mérettethették meg magukat, amelynek keretében az általános ügyfélkezelés mellett a problémamegoldást, illetve a telefonos értékesítést, az ún. telemarketing tevékenységet is értékelték az ún. próbahívás módszer segítségével.

A vadalban az egyes szolgáltatók ágazatokra bontva szerepeltek, így mérték össze az ügyfélszolgálatok (Call Centerek és Kontakt Centerek) ügyfélközpontú szolgáltatásait. Felkészült próbavásárlók tartottak tükröt a szolgáltató piac szereplőinek, hiszen azonos szempontrendszer alapján ún. próbahívásokkal rögzítettek közel 250 000 kérdésre kapott választ és véleményt. A próbahívók általánosságban, vagy konkrét kérdéssel fordultak az ügyfélszolgálatokhoz, meghallgatva a telefonos ügyintéző ajánlatát is.

„Minden szolgáltató egyben ügyfél is egy másik cégnél, ezért mindannyiunk érdeke, hogy az ügyfélszolgálatok gyors, hathatós, ügyfélbarát módon, pozitív kicsengéssel adjanak tájékoztatást és oldják meg a felmerülő problémákat. A betelefonáló ügyfél azzal azonosítja a céget, akivel az adott pillanatban beszél. Pontosan tudják ezt az ügyfélszolgálatot működtető cégek is, és természetesen tudják azt is, hogy hova tartanak. Ez a verseny pedig azt mutatja meg a résztvevőknek, hogy hol tartanak a versenytársaikhoz képest” – mondta el Pauks Felícia, a GfK Hungária Piackutató Intézet Mystery Shopping vezetője.

Az általános kiszolgálásban a Raiffeisen Bank, az Aegon biztosító és az EdF Démász vihette el a címet, utóbbi kettő a panaszkezelés derén is megkapta az elismerést. (Mellettük itt még az MKB Bankot díjazták.) A kifelé történő értékesítés terén Raiffeisen Bank, az Uniqua biztosító és a Protocall Web Telemarketing Kft. nyerte el a Címet, a vbefelé értékesítés terén pedig az MKB Bank volt a legjobb. A távközlés kategóriájában csak az első három tagozatban osztották ki a címet, amelyet minden esetben a Vodafone nyert el.

 

Címkék: pályázat