2013. szeptember 04.

Vodafone-pénzözön

A nemzetközi gazdasági sajtó azt találgatja, vajon mibe önti pénzét a Vodafone, ha tényleg eladja amerikai érdekeltségét.

A nemzetközi gazdasági sajtó azt találgatja, vajon mibe önti pénzét a Vodafone, ha tényleg eladja amerikai érdekeltségét.

A cég helyzetét ismerő források korábban 100 milliárd dollár fölé becsülték a kivásárlás értékét, végül 130 milliárdért cserél gazdát a 45 százalékos pakett, amelyet az Egyesült Államok legnagyobb ügyfélkörű mobilszolgáltatójában birtokol a társaság. A közel 120 millió ügyfelet kiszolgáló Verizon Wirelessből a másik tulajdonos, a Verizon vásárolja ki a brit társaságot.

Már napokkal korábban jelentek meg sajtóinformációk arról, hogy bankokkal tárgyal a Verizon, hogy több tízmilliárd dolláros hitelkeretet szerezve oldja meg mihamarabb az ügylet finanszírozását. A kivásárlás ötlete nem új sütetű: a Verizon már évekkel ezelőtt pedzegette, hogy egyedüli tulajdonosává válna a 2000-ben létrehozott vegyes vállalatnak. Az árban azonban korábban nem tudtak megállapodni.

Egyes források szerint a Magyarországon a UPC márkával jelen lévő Liberty lehet a pénzzuhataggal kistafírozott Vodafone egyik befektetési célpontja. E bevásárlás révén ugyanis csökkenthetné mobilpiactól való függőségét a brit társaság.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.