2013. szeptember 04.

Vodafone-pénzözön

A nemzetközi gazdasági sajtó azt találgatja, vajon mibe önti pénzét a Vodafone, ha tényleg eladja amerikai érdekeltségét.

A nemzetközi gazdasági sajtó azt találgatja, vajon mibe önti pénzét a Vodafone, ha tényleg eladja amerikai érdekeltségét.

A cég helyzetét ismerő források korábban 100 milliárd dollár fölé becsülték a kivásárlás értékét, végül 130 milliárdért cserél gazdát a 45 százalékos pakett, amelyet az Egyesült Államok legnagyobb ügyfélkörű mobilszolgáltatójában birtokol a társaság. A közel 120 millió ügyfelet kiszolgáló Verizon Wirelessből a másik tulajdonos, a Verizon vásárolja ki a brit társaságot.

Már napokkal korábban jelentek meg sajtóinformációk arról, hogy bankokkal tárgyal a Verizon, hogy több tízmilliárd dolláros hitelkeretet szerezve oldja meg mihamarabb az ügylet finanszírozását. A kivásárlás ötlete nem új sütetű: a Verizon már évekkel ezelőtt pedzegette, hogy egyedüli tulajdonosává válna a 2000-ben létrehozott vegyes vállalatnak. Az árban azonban korábban nem tudtak megállapodni.

Egyes források szerint a Magyarországon a UPC márkával jelen lévő Liberty lehet a pénzzuhataggal kistafírozott Vodafone egyik befektetési célpontja. E bevásárlás révén ugyanis csökkenthetné mobilpiactól való függőségét a brit társaság.

A 4iG Nyrt. megháromszorozta árbevételét 2019-ben

11 órája

A 4iG Nyrt. 2019-ben 41,13 milliárd forint konszolidált árbevételt és közel 2,83 milliárd forint adózott eredményt ért el, az előző évhez képest a csoport árbevétele csaknem háromszorosára növekedett - írja az MTI.

150 millió forintos bírságot kapott a Ryanair

12 órája

Nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly július 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki rá Budapest Főváros Kormányhivatala.