2011. szeptember 01.

WOM kampány a Sensodynétől

Az aktivitáson a nemrég piacra lépett trnd dolgozik, amelynek ez az első hazai kampánya.

Az aktivitáson a nemrég piacra lépett trnd dolgozik, amelynek ez az első hazai kampánya.

A Sensodyne Pronamel fogkrém számára bonyolítja első magyarországi kampányát a trnd szájmarketing (WOM) ügynökség. A kampány keretében ezer önkéntest választottak ki, akik "részletesebben megismerkednek a saverózió problémájával és magával a fogkrémmel" - áll a közleményben.

A kiválasztott fogyasztók a 2 hónapos kampányidőszak alatt a tervek szerint legalább 100 ezer beszélgetést kezdeményeznek a környezetükben található barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel magáról a termékről és a saverózió témájáról.

A résztvevők mindegyike termékmintákat kap saját kipróbálásra és továbbadásra, illetve olyan, érdekesnek szánt információkat is, amelyek segíthetik a terméküzenet átadását a személyes környezetüknek.

A trnd munkatársai a kampányidőszak során folyamatosan ösztönzik a további beszélgetések létrejöttét és gyűjtik a fogyasztói visszajelzéseket. A kampány eredményeként egyfelől a megvalósult beszélgetések számát mérik, másfelől a fogyasztói visszajelzésekből nyert insightokat is rendszerezik.

"A Word-of-mouth a jövő marketingkommunikációs eszköze. A klasszikus TV reklámok óriási számának köszönhetően ma már nem elegendő egy új terméket TV-ben reklámozni. A TV reklámokról köztudott, hogy csak erősen korlátozott mennyiségű információt képesek eljuttatni a célközönséghez. A WOM legnagyobb erőssége pont abban rejlik, hogy személyre szabott, releváns információt juttat el a célcsoport egyes tagjaihoz és egyben lehetőséget teremt a szóban forgó termékkel való közvetlen találkozásra is. A WOM a személyes terméktapasztalat és az ismerősök ajánlása által növeli az adott termék hitelességét. Mivel a saverózió problémaköre egy már évek óta épített, közepesen összetett, de könnyen megérthető üzenethalmaz, a WOM számunkra a tökéletes eszköz kommunikációs céljaink eléréséhez" - mondta el Rantal Zoltán, a GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare magyarországi márkamenedzsere.

Az első GDPR bírság háttere

11 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.