2017. szeptember 18.

Youtube-sztárok az IMEC új kurzusán

Idén ősztől négy képzést indít az IMEC, és mindegyikre hirdet ösztöndíjat hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok számára.

Az Independent Media Education Center (IMEC) ösztöndíjat hirdet négy fő részére a szeptemberben induló marketingkommunikációs, PR kommunikációs, Influencer-youtuber Marketing, valamint a novemberben induló Employer Branding képzéseire. A képzések – melyeknek célcsoportja a szakirányú képzésben részt vevő diákok mellett a kommunikációs szakmában dolgozók – egyben az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke által kínált szabadon választható, kreditpontos tantárgyak – olvasható az IMEC közleményében.

A hallgatói ösztöndíj alapítója Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója, társfinanszírozói az IMEC mellett Grosz Judit, a Microsoft marketing és operatív igazgatója, valamint Málnay B. Levente, az AMC Networks CEE vezérigazgatója, mindannyian az IMEC képzések előadói. A kezdeményezés célja, hogy tehetséges, rászoruló egyetemi hallgatók, pályakezdők számára lehetővé tegye a képzésen való térítésmentes részvételt. A pályázatok beérkezésének határideje 2017. szeptember 22.

Az IMEC képzéseinek célja, hogy az egyetemi hallgatók és pályakezdők gyakorlati ismeretekkel tudják kiegészíteni elméleti tudásukat, támogatva ezzel a munkaerőpiacon való sikeres helytállást. A már dolgozó szakemberek számára a kurzusok betekintést nyújtanak a kommunikáció különböző területeibe. Az idei évben elindított, több pillérből álló IMEC Employer Branding Program pedig a munkáltatókat és a kiemelkedően tehetséges, motivált fiatalokat, egyetemistákat kívánja közelebb hozni egymáshoz.

2017. szeptember 29-étől új kurzus indul "Influencer kerestetik? - Online sztárok - youtube celebek” címmel, amely az első átfogó képzés itthon ebben a témában kifejezetten kommunikációs szakembereke részére. A képzés foglalkozik az Y és Z generációk médiahasználatával, attitűdjével - első kézből mutatja be az ezekkel kapcsolatos legfrissebb kutatásokat -, valamint a hazai youtuber piac felépítésével, működésével, megszólaltatva a menedzsment cégeket, youtubereket - olvasható a közleményben.