2014. május 28.

Ziggo: elnyújtva

Korábbi döntéséhez képest újabb egy hónapot adott magának a legnagyobb hollandiai távközlési felvásárlás elbírálására az Európai Bizottság.

Korábbi döntéséhez képest újabb egy hónapot adott magának a legnagyobb hollandiai távközlési felvásárlás elbírálására az Európai Bizottság.

Különösebb kommentár nélkül, pusztán egy sajtóértesülést megerősítve jelezte a testület szóvivője, hogy a korábban portálunk által is jelzett szeptember közepi időpontnál négy héttel több időt adott magának az ügylet vizsgálatára. A reménybeli vevő optimista; a Liberty Global szóvivője úgy nyilatkozott, nagyra értékelik, hogy több idő áll rendelkezésre, így alaposabban áttekinthető az ügy.

A helyi piacot alapjaiban átrendező, január végén bejelentett ügylet során a Liberty Global kereken 10 milliárd eurós áron vásárolná fel a Ziggo-t, amelyben addig 29 százalékos részesedéssel rendelkezett. A vevő készpénzzel és – körülbelül kétharmad részben – saját részvényekkel rendezi a számlát. A Ziggo így megszerzett 2,7 millió új előfizetője révén már mintegy hétmillió hollandiai háztartásban lesz jelen a konglomerátum valamely szolgáltatása; ez tízből kilenc otthont jelent. Emellett a felvásárlás komoly lehetőségeket rejt a mobil- és a közületi piacon – hangsúlyozta akkor a Liberty.

Felelős Támogató védjegyet kapott a Hankook

7 órája

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2012-ben indította a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit összefogó programsorozatot, a Hankook Értékteremtő Programot.

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe

12 órája

Május 10-én a Várkert Bazárban, az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket.