2014. május 28.

Ziggo: elnyújtva

Korábbi döntéséhez képest újabb egy hónapot adott magának a legnagyobb hollandiai távközlési felvásárlás elbírálására az Európai Bizottság.

Korábbi döntéséhez képest újabb egy hónapot adott magának a legnagyobb hollandiai távközlési felvásárlás elbírálására az Európai Bizottság.

Különösebb kommentár nélkül, pusztán egy sajtóértesülést megerősítve jelezte a testület szóvivője, hogy a korábban portálunk által is jelzett szeptember közepi időpontnál négy héttel több időt adott magának az ügylet vizsgálatára. A reménybeli vevő optimista; a Liberty Global szóvivője úgy nyilatkozott, nagyra értékelik, hogy több idő áll rendelkezésre, így alaposabban áttekinthető az ügy.

A helyi piacot alapjaiban átrendező, január végén bejelentett ügylet során a Liberty Global kereken 10 milliárd eurós áron vásárolná fel a Ziggo-t, amelyben addig 29 százalékos részesedéssel rendelkezett. A vevő készpénzzel és – körülbelül kétharmad részben – saját részvényekkel rendezi a számlát. A Ziggo így megszerzett 2,7 millió új előfizetője révén már mintegy hétmillió hollandiai háztartásban lesz jelen a konglomerátum valamely szolgáltatása; ez tízből kilenc otthont jelent. Emellett a felvásárlás komoly lehetőségeket rejt a mobil- és a közületi piacon – hangsúlyozta akkor a Liberty.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.