2013. augusztus 21.

Zoknihoz napilap

Az Egyesült Államok újabb nagy múltú újságja cserélt gazdát. A vevőt mifelénk leginkább a baseball-rajongók ismerik.

Az Egyesült Államok újabb nagy múltú újságja cserélt gazdát. A vevőt mifelénk leginkább a baseball-rajongók ismerik.

A Washington Post után a Boston Globe is elkelt, mégpedig 70 millió dollárnyi készpénzért. A lapot megszerző John Henry a helyi Red Sox csapat tulajdonosa is. Az eddigi gazda sajtóinformációk szerint 100 milliót várt az ügylettől.

Az egy-két hónapon belül lezáruló ügylet része az újság honlapja, a Boston.com is, akárcsak egy kisebb helyi lap, valamint a Globe Direct direktmarketing társaság, illetve a cég Metro Bostonban meglévő, 49 százalékos részesedése.

Az eddigi tulajdonos, a The New York Times-csoport két évtizeddel ezelőtt még 1,1 milliárd dollárért vette meg a lapot, nagyrészt részvényekben állva a számlát. Csakhogy a print és az online kiadás 245 ezres – a lapot az országos 24. helyre rangsoroló - olvasótábora alig a fele az 1993-as létszámnak.

Új módszerrel monitoringozott az ÖRT

1 napja

A gyerekeknek szóló digitális reklámok kérdése a testület fókuszában van, és ennek vizsgálatára új vizsgálati módszert vezettek be.

Véget ért a Brain Bar

2 napja

A 2020-as virtuális esemény megtartotta interaktív jellegét: a több mint 40 előadó közel 20 különböző országból csatlakozott be.