2013. október 04.

Zöld-díjat ad az Ozone

Az OzoneNetwork tévé idén is keresi az olyan ötleteket, amelyek már megvalósultak és hozzájárulnak a környezetünk megóvásához.

Az OzoneNetwork tévé idén is keresi a legjobb, legérdekesebb vagy legapróbb olyan ötleteket, amelyek már megvalósultak és hozzájárulnak a környezetünk megóvásához. A kis-, közép-, és nagyvállalatok mellett civilek és újságírók is pályázhatnak a díjra.

Az Ozone Zöld-díjat idén 4. alkalommal adják át a novemberi Fenntarthatósági Csúcson. Az Ozone Zöld-díj célja a környezettudatos megoldások népszerűsítése és a fenntartható fejlődés fontosságának tudatosítása.

A pályázatban kis-, közép- és nagyvállalatok,  civilek,  civil szervezetek és újságírók vehetnek részt.

A pályázati levélnek az alábbiakat kell tartalmaznia:

Vállalatok pályázatánál:

· Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat esetleg videó linket a megvalósított környezetvédelmi beruházásról, újításról.

Civilek pályázatánál:

· Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat, esetleg videó linkeket az otthon vagy a ház környékén megvalósított környezetvédelmi ötletről, újításról.

Civil szervezetek pályázatánál:

· Maximum 1500 karakter terjedelmű leírást, fotókat esetleg videó linket a megvalósított környezetvédelmi projektről.

Újságírók pályázatánál:

· A 2013.01.01. után megjelent írás linkjét, nyomtatott anyag esetén a cikk fénymásolatát pdf formátumban.

A nagyvállalatok nevezési díja 90 000, a kis- és középvállalatoké 50 000 Ft. Civilek, civil szervezetek és a sajtó számára a részvétel ingyenes.

A nevezéseket a Magyar Klímatanács tagjai értékelik. A zsűri tagjai: Dr. Fogarassy Csaba, a Szent István Egyetem klímatanácsának főtitkára, Pásztor János, az ENSZ klímatanácsának főtitkára, Dr. Farkas István, a Szent István Egyetem klímatanácsának alapító tagja, Dr. Ligetvári Ferenc, a SZIE klímatanácsának alapító tagja, Dr. Tóth László, a Szent István Egyetem Klímatanácsának elnöke. A sajtódíj odaítélésében Gazda Albert, az Origo.hu főszerkesztője vesz részt a munkában.

Mit lehet nyerni?

A győztesek a korábbi évekhez hasonlóan igényes, névre szóló, valódi zöld díjat kapnak, emellett meghívást kapnak az OzoneNetwork Egyenlítő című napi vélemény és vitaműsorába, hogy másoknak is elmondhassák mit tettek a tisztább, energiatakarékosabb környezetünkért. A nagyvállalati és kkv szektorok győzteseinek projektjeiről 1 perces reklámfilmet is forgatnak, amit egy hónapig sugároz az OzoneNetwork televízió. A filmet a győztes szabadon felhasználhatja saját zöld projektje népszerűsítésére bármilyen platformon.

A díjátadóra november 20-án kerül sor, nevezni 2013. november 11. 12:00-ig lehet. A pályázati anyagokat e-mailben várják az info@ozonenetwork.hu címen.