2012. július 05.

Zöldárammal az EFOTT fény- és hangtechnikájáért

Az idei EFOTT-on nem mindennapi aktivitással hívják fel a figyelmet az energiatakarékosságra és a környezettudatosságra.

Az idei EFOTT-on nem mindennapi aktivitással hívják fel a figyelmet az energiatakarékosságra és a környezettudatosságra. Az eseményre látogató fiatalokra és a fellépő vendégekre is számítanak a szervezők, ugyanis, ha nem tekernek elég sokan és elég intenzitással, akár veszélybe kerülhetnek aznapi produkciók.

Öt, első ránézésre hagyományos, ám az EFOTT idejére áramfejlesztővé épített kerékpár várja a fiatalokat. A Rauch aREnára naponta nagyságrendileg hatórányi programmal készültek, ehhez a kellő mennyiségű energiát 24 óra megállás nélküli tekeréssel lehet szolgáltatni.

„Bízunk benne, hogy a fiatalok lelkesedése nem hagy alább, és folyamatos lesz a kerékpárok kihasználtsága” – mondta Polyák Anett, a RAUCH marketing menedzsere. -Természetesen készülünk biztonsági tartalékkal, s a közös áramforrásokról kaphatunk rásegítést, ha szükséges. Az ugyanis nem fordulhat elő, hogy lemerüljenek a telepek, mert az kockáztathatja az aznapi program sikerét.”

Egy lakás éves felhasználása 3354 kwh, így az egy főre jutó éves villamos energia-felhasználás 1118 kwh. Egy ember egy biciklin egy óra alatt 200 W-ot termel, ami 0,2 kwh-nak felel meg. Így a Rauch aRénánál felállított öt kerékpár folyamatos tekerésével a fesztiválozók egy háztartás egy teljes havi energiaszükségletét tudják előállítani.

Az EFOTT ideje alatt „segédkező” fiatalok természetesen nem maradnak jutalom nélkül. A bicikliket olyan mérőműszerekkel szerelik fel, amelyek mind az egyéni, mind az összteljesítményt tudják rögzíteni, így a fesztivál végén bajnokot is hirdetnek a serényen tekerő, környezettudatos diákok között. A Rauch Bajnokságban abszolút győztest hirdetnek majd egyéni és csapat kategóriában is.

A Rauch aRéna energiaszintjét a kivetítőkön követheti a fesztiválozó közönség, így ha azt látják, hogy alacsonyan áll a telítettség jelző ikon, nem kell mást tenniük, mint nyeregbe pattanni, és tekerni, tekerni.

A Grey/G2 Ügynökséggel együttműködve a Just Creative végzi a Rauch EFOTT-ra tervezett aktivitásának kommunikációját.

A Just Creative állt három éven keresztül a Kékszalag Nagydíjak hátterében, és tavaly a Balatonon megrendezett F18 Katamarán Világbajnokság PR-feladatainak ellátásáért is felelt. Megbízóik között szerepel a Parlament díszkivilágítását is megalkotó Lisys Fényrendszer Zrt., a Marie Claire Fashion Days programsorozat, a balatonfüredi SunCity, a Tánciskolák Éjszakája, a Magyar Táncsport Szakszövetség, Szentes Város Önkormányzata. Teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtanak továbbá az Infiniti, japán prémium autómárka, a rally világbajnokságon eredményesen szereplő Turán Motorsport, Keleti Andrea, valamint a Fájdalom Ambulanciát vezető dr. Magyar Mátyás számára.

 

Címkék: rauch efott