2018. február 15.

Zöldséget és gyümölcsöt is adományoz az Auchan

A társasá immár 16 magyarországi áruházában működteti programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés. A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru, illetve mára a zöldség és a gyümölcs is az Egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják. Az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot, amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

„A korábbi évekhez képest tavaly több mint tripla annyi, összesen közel 520 tonna mentett élelmiszert juttattunk el rászorulók részére” – ismertette a program eredményeit Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés koordinátora. „A program következő lépéseként az adománycélra elkülönített termékek körét zöldséggel és gyümölccsel bővítettük. Célunk, hogy idén mind a 19 hipermarketünk aktívan részt vegyen az Élelmiszerbank közreműködésével megvalósuló programunkban. A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszerválasztékot tovább kívánjuk bővíteni.” - tette hozzá.

„Az Élelmiszerbank kiemelt területként kezeli az áruházakban keletkező élelmiszerfeleslegeket. Ezeket a termékeket nagyon hamar, még a lejárati határidőn belül kell eljuttatni a nélkülözőkhöz. A termékek sokszor napi szinten tudják segíteni a rászorulókat, „az értékes tápanyagokon túl a kiszámíthatóság biztonságát is nyújtva számukra. Nagy öröm számunkra, hogy az Auchan partnerünk élelmiszermentő programunkban, és hogy ilyen sok családnak tudunk az általuk biztosított termékekkel segíteni” – tette hozzá Újhelyi Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatója.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.