Az elmúlt években elkezdett erősödni egy új civilizációs probléma, az autóban mobilozás, aminek veszélyeire egyre több fórumon hívják fel a figyelmet, az emberek hozzáállása azonban mégsem változik a jelek szerint, sőt. A közösségi alkalmazások új funkciói, mint a celebek által is előszeretettel használt Facebook Live, csak rontanak a helyzeten. Erre szeretné felhívni a ŠKODA a figyelmet a márkához közel álló Ábel Anitával és a ŠKODA Rally Team Hungaria háromszoros magyar rally bajnokával, Herczig Norberttel. A koncepcióért és a filmért a Fastbridge felelt.

Amíg a legtöbb hasonló kampány a sofőrök felelősségét emeli ki és elsősorban a megdöbbentésre épít, a ŠKODA filmjében az „anyósülésen” és a tanulságokkal teli szórakoztatáson van a hangsúly.

A történet szerint Ábel Anitának különböző feladatokat kell megoldania az okostelefonján, miközben Herczig Norbert nyaktörő, helyenként 160 km/h-s tempóval száguld vele az erre a napra a forgalomtól elzárt, Nőtincset Ősagárddal összekötő keskeny úton.

Ahogy a filmből kiderül, az embert próbáló és gyomorforgató feladatok ellenére a két főszereplő között tökéletes volt az összhang, ami nagyban köszönhető annak, hogy Herczig Norbert évek óta Ábel Anita nagy rajongója.

A csúcstechnológiával rögzített filmből nemcsak az derül ki, mikor és hol hajtott eddig Ábel Anita a leggyorsabban, de a világ valószínűleg legrosszabb szelfijének készítési körülményeire is fény derül.

 

A filmet sajtóközlemények, illetve Facebook-, YouTube- és Instagram-hirdetések támogatják. Néhány újságíró igazinak látszó játéktelefont kapott, rajta az Anita által készített, elmosódott szelfivel. A forgatásról két werkfilm is készült, a hivatalos anyag mellett a YouTuber Goodlike is megörökítette, ahogy Herczig Norbert elviszi egy körre.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

5 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.