2011. december 07.

Állami mobilcég jöhet

A Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és a Magyar Fejlesztési Bank konzorciuma indul a negyedik mobilszolgáltatóra kiírt pályázaton - írja a Napi.hu

A Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek és a Magyar Fejlesztési Bank konzorciuma indul a negyedik mobilszolgáltatóra kiírt pályázaton - írja a Napi.hu.

A Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) indul a negyedik mobilszolgáltató számára kiírt frekvenciapályázaton - értesült a Napi Gazdaság. Az indulóknak 2011. december 8-ig kell beadniuk jelentkezésüket, a frekvencia-árverés pedig januárban várható. Az érintettek ugyanakkor nem erősítették meg, hogy valóban pályáznak.

Amennyiben a konzorcium nyerné a tendert, a lap információi szerint a Posta 10, a másik két cég pedig 45-45 százalékkal rendelkezne a cégben. A szereposztás szerint a Posta adná a hálózatát és a hivatalát, míg a másik két szereplő a fejlesztési forrásokat. Szakemberek szerint a cégnek a következő öt évben 80−115 milliárd forintnyi befektetést kellene végrehajtaniuk. 2017-re 11 százalékos piacrészt prognosztizál a cég a mobilpiacon.