2017. május 09.

Ásványvíz megújuló energiával

A Coca-Cola HBC Magyarország idén először vett részt a Felfedezők Napján.

A Felfedezők Napja alkalmából a Millenáris Parkba látogatók idén először találkozhattak a Coca-Cola HBC Magyarország standjával. A vállalat egy erdei séta hangulatát hozta el a kiállításra. A látogatók megismerkedhettek a Coca-Cola HBC Magyarország zalaszentgróti ásványvíz palackozójának energiagazdálkodásával, a vállalkozó kedvűek pedig egy kisebb virtuális biciklis kalandban vehettek részt, melynek jutalma a 7próba pecsétjén túl egy palack NaturAqua volt.

Biciklis élményt élvező gyermek

 

Az elmúlt évek innovatív beruházásainak eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország 2015 és 2016 között több mint 4 százalékkal csökkentette az egy liter üdítőital előállításához felhasznált víz mennyiségét. A zalaszentgróti NaturAqua ásványvíz-palackozónkban négy, geotermikus energiával működő hőszivattyú, köztük az ország második legnagyobb ilyen berendezése üzemel, a gyár kizárólag igazoltan megújuló forrásokból származó elektromos áramot vásárol tevékenységéhez, így a palackozó közel száz százalékban megújuló energiaforrásból, fenntarthatóan üzemel. – mondta Jakab Judit, a Coca-Cola HBC Magyarország fenntarthatósági komunikációs specialistája.

Nézelődők a rendezvényen

 

A hazai törekvések természetesen összhangban vannak a csoportszintű célkitűzésekkel. A huszonnyolc országban jelen lévő Coca-Cola HBC kiemelt figyelmet fordít a felelős vízfelhasználásra, a vizes élőhelyek védelmére és a fenntartható energiafelhasználásra. A vállalatcsoport az elmúlt két évben a vízfelhasználását 2,1 milliárd literrel csökkentette. Ez a mennyiség elegendő lenne arra, hogy a Földön élő mind a hétmilliárd ember egy pohár vízhez jusson. Az egyik fő csoportszintű vállalásuk szerint 2020-ra a teljes energiafelhasználásuk negyven százalékát megújuló és tiszta forrásból fedezik majd.

Az első GDPR bírság háttere

12 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.