A médiapiaci szakújságírók március 29-én a már hagyománynak számító gálaest keretében díjazták a 2016-os év legjobb magyar televíziós produkcióit és személyiségeit.

Az elismerést 2014-ben a SorozatWiki főszerkesztője, Kenderessy Szabolcs kezdeményezésére alapították szak- és hírmédiumok azzal a céllal, hogy méltó módon ismerjék el a televíziós szakma legkiemelkedőbb teljesítményeit. A díjakat idén a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, az értékelésben először részt veő Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét szakújságírói ítélik oda. A Harsányi Levente vezette gálaesten a díjakat a zsűritagok adták át a legjobbnak ítélt produkcióknak és televíziós személyiségeknek.

2016 legjobb nagyszabású show-műsora A Nagy Duett (TV2).

A legjobb vetélkedő díját a Duna Maradj talpon! című műsora kapta. A műsor producere a közelmúltbeli változások miatt poszthumusz díjként hivatkozott az elismerésre, míg Gundel Takács Gábor csupán megjelent a színpadon a díj átvételénél, de nem mondott beszédet.

Reality-kategóriában A Konyhafőnök (RTL Klub) győzött. A kategória érdekessége, hogy a legjobbak közé kizárólag az RTL-csoport produkciói jutottak be.

A kifejezetten erős, egyedi formátumok alapján készülő produkciókat felsorakoztató új kategória, a Dokumentarista reality első nyertese a Dalfutár (SuperTV2).

A legjobb Comedy show a Gyertek át! (RTL Klub).

A legjobb zsűritag új kategóriájában Gáspár Laci (X-Faktor) vehette át az elismerést.

A legjobb műsorvezetők kategóriáit bemutató összeállításokban látni lehetett, hogy legtehetségesebb arcaikat a csatornák igyekeznek minél több produkcióban felhasználni. A hölgyek között ismét Ördög Nóra (TV2), a férfiaknál pedig Sebestyén Balázs (RTL Klub) találtatott a legjobbnak. Balázs a tavalyi év után idén ismét erős, politikus beszédet mondott, külön megköszönve a csatornának, hogy

Nem mondják meg, mint mondjak, és nem mondják meg, mit gondoljak.

Sorozat-fronton ismét tarolt az HBO Aranyélet című produkciója, amely nem csupán a legjobb magyar sorozat díját hozta el, de a legjobb színésznő ismét Ónodi Eszter lett, a legjobb színész Anger Zsolt, a legjobb mellékszereplő pedig Farkas Franciska. A szintén sok jelölést kapott Válótársak és a Csak színház és más semmi így idén hoppon maradt, viszont – mint arra Ónodi Eszter rámutatott – jövőre az Aranyélet új évadának hiányában már legalább a többiek is eséllyel indulhatnak.

A cikk szerzője Csillag Zoltán

Nézze meg Csillag Zoltán teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.