2017. november 15.

Átadták az Üzleti Etikai Díjakat

Idén is 10 vállalat kapta meg az elismerést.

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Az alapítás óta eltelt 18 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében. Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 42 cég adott be értékelhető pályázatot. Az eddigi díjazott cégek vezetőiből álló zsűritag közül 27-en adták le pontszámaikat. 2017-ben a zsűri 3 kisvállalatnak, 4 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 1 multinacionális vállalatnak adja át az elismerést.

Az Üzleti Etikai Díj nyertesei 2017-ben

Kisvállalat kategória

Digitáltechnika Kft.

Hunyadi Kft.

Unisignal Kft.

Középvállalat kategória

Young Kft.

Sárvári Gyógyfürdő Kft.

Macher Zrt.

Gelbert Eco Print Kft.

Nagyvállalat kategória

Merkbau Kft.

Tisza Automotive Kft.

Multinacionális vállalat kategória

FAG Magyarország Ipari Kft.

 

Az Üzleti Etikai Díjat minden évben a Piac & Profit szervezi.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.