A Samsung Galaxy S8 telefon március végi bemutatását követően a Samsung marketingpartnereivel, a Leo Burnettel és a Turner Duckworth-szel közösen indította el integrált termék- és márkakampányát.

„Márkakampányunk azt a célt szolgálja, hogy az értékmegosztáson alapuló megközelítés révén új kapcsolatot építsünk ki felhasználóinkkal. Mindez vállalati filozófiánkban gyökerezik, miszerint csak akkor érhető el számottevő haladás, ha túl merünk lépni saját határaikon – mondta Pio Schunker, a Samsung Electronics alelnöke, a Mobilkommunikációs üzletág integrált marketingért felelős globális vezetője. – A Samsung arra fókuszál, hogy valódi emberi értékeket teremtsen a technológia segítségével. Erre a technológiai fölényre építve szeretnénk egy emberközpontú, lifestyle-márkává válni.”

A „The New Normal” és a „Breaking Out” videók a március 29-én New Yorkban, a Samsung Unpacked eseményen nagy sikerrel bemutatott „The Ostrich” és „This is a Phone” videók után nem sokkal debütáltak.

Ezen rövidfilmek mellett a Samsung világszerte számos digitális, közösségi és kültéri kezdeményezést indít, mint például a „Whale” és az „Astronaut”. A Leo Burnett Worldwide és a Turner Duckworth alkotásai megidézik azt a filozófiát, amelyet a Samsung termékvonalai képviselnek: túllépnek a megszokott kategóriákon.

„A legnagyobb márkák saját céllal és életszemlélettel bírnak. A Samsungot semmi sem tántoríthatja el a megvalósíthatatlannak hitt technológiák fejlesztésétől, utat mutatva az embereknek a lehetetlen elérésében – mondta Mark Tutssel, a Leo Burnett Worldwide globális kreatív igazgatója. – A #DoWhatYouCant kampány erőteljes üzenete, amelyet a 2016-os olimpián ismerhettünk meg, a legkiemelkedőbb márkává tette a Samsungot a játékok során. A jelenleg futó kampánnyal tovább feszegetjük a storytelling határait, hogy még szorosabb kapcsolatot alakíthassunk ki az emberekkel. Tanúi vagyunk annak, ahogy egy márka beteljesíti a saját céljait.”

A The Beatles „Across the Universe” című dalának ismert ütemeivel nyit a Leo Burnett Chicago „The New Normal” videója egy kórház szülészetén, ahol az apa egy Samsung készülékkel a kezében hajol újszülött fia fölé. Elkészíti és megosztja róla az első fényképet, ezzel összekötve gyermekét az egész világgal. A videó további részében megtapasztalhatjuk egy másik generáció élményeit, akik a Samsung innovációjának köszönhetően beteljesítik a #DoWhatYouCant ígéretét. Láthatjuk, hogy a Samsung miként törte át a technológiai korlátokat, hogy ami egykor lehetetlennek tűnt, az már megszokott legyen – ez valódi példája arra, hogy hogyan támogatja a technológia a felhasználók emberi kapcsolatait és előrehaladásukat az életben.

„A Samsung arculati elemeinek kialakítását közvetlenül a határok áttörésének ötlete ihlette. Roppant pragmatikus megjelenés, mindamellett hihetetlen rugalmasság. Ez a dizájn, miközben egységet idéz, teret enged a határtalan kreativitásnak. Mindezt a Samsung, a Leo Burnett és a Turner Duckworth mélyreható együttműködése tette lehetővé” – nyilatkozta David Turner, a Turner Duckworth dizájnere és alapítója.

Sok céget a kiszámíthatatlan kommunikáció vitt csődbe

1 napja

Hogyan állhatnak talpra a magyar vállalkozások a koronavírus-járványt követően? És vajon milyen kommunikációs eszközöket kell bevetnünk? Langmár Zsuzsa, kommunikációs szakember szerint a kulcsszó a stabil online jelenlét.