2017. augusztus 03.

Átlag feletti nyári forgalom az EMAG-nál

A nyári hónapokban a klímaberendezések és a televíziók, szeptember közeledtével pedig az iskolaszerek a legkelendőbbek. A cég a forgalmi értéket tekintve idén június és július folyamán átlagon felüli növekedést regisztrált.

Az eMAG tavaly június-júliusi időszakhoz képest jelentős, több mint 70 százalékos forgalomnövekedéséhez a nyári időjárás, a hazai sportesemények és a kereskedelmi akciók is hozzájárultak.

Hagyományosana nyár slágertermékei közé tartoznak a légkondicionáló berendezések. Ezen termékek iránti kereslet az eMAG.hu által regisztrált adatok szerint májustól folyamatosan növekedett és június-júliusra tetőzött. 2016 hasonló időszakához képest júniusban 80 százalékkal nőtt a klímaértékesítés az emag.hu-n.

Júliusban a tavalyihoz képest még ennél is nagyobb arányban, 150 százalékot meghaladóan emelkedett a klímamegrendelések értéke, amit a vásárlói akciók is elősegítettek. Az eladott darabszám tekintetében a légkondicionáló eszközök a nyári hónapokban felkerültek a TOP 10-es listára.

Bár a televízió az év más időszakaiban is népszerű terméknek számít, az eMAG – a sporteseményeknekis köszönhetően – júniusról júliusra, forgalmi értéket tekintve 10 százalékos növekedést tapasztalt a kategóriában. Keresettek voltak a nagy képátlóval rendelkező, Full HD felbontású, okos, LED televíziók.

Ami a tanévkezdést illeti, a nyár közepén a tíz legtöbbet keresett kifejezés között már szerepel a tolltartó és az az iskolatáska, illetve a korábbi hónapokhoz képest júliusban már a laptopokra is többen keresnek rá. Ebben az időszakban az érdeklődők jellemzően inkább felmérik a webáruház kínálatát, az iskolaszerek, tanszerek tényleges megrendelése augusztusra marad.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

10 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.