2017. február 02.

Átláthatóbb mérésekre törekszik a Facebook

Különösen az eszközök közötti mérést erősítenék. Ennek érdekében több külsős partnert is bevonnak.

A Facebook vonatkozó blogposztja kihangsúlyozza a különbséget a mérőszámok és a mérés között. Utóbbi az adatok felhasználható, hasznos formában történő gyűjtésének és feldolgozásának folyamatát jelenti számukra. A közösségi média cég új törekvései azt a célt szolgálják, hogy a hirdetők össze tudják kapcsolni a reklámokat az üzleti eredményekkel, mint a márkaaffinitás vagy az értékesítés alakulása.

A Facebook új partnerségei a több-platformos mérés és a harmadik feles hitelesítés megerősítését szolgálják az átláthatóság fokozása érdekében. A most induló marketingmix-modellező (MMM) portálon a hirdetők és a mérési partnerek a Facebook, Instagram és Audience Network adataiból közvetlenül kinyert eredményekből állapíthatják meg, hogy mely – televíziós, digitális és print – hirdetéseik hozzák a kívánt eredményeket. A megoldást már több mint 150 márka használja.

Nyolc újabb piacra kiterjesztették a Nielsennel a Digital Ad Ratings (DAR) szolgáltatás használatára kötött szerződésüket, így a desktop és mobil adatok már 25 piacon érhetőek el.

A comScore-ral kötött megállapodást a reklámok láthatóságán túl az amerikai in-target reach adatokra is kiterjesztik. Ezt, a médiatervezők számára kiemelten fontos mutatót egyelőre a validated Campaign Essentials (vCE) termék adta keretek között tesztelik.

A láthatóság mérését újabb területeken is lehetővé tették: a Facebook videók után az Instagram videók, majd az Audience Network videók esetében is elérhető, a comScore és az Integral Ad Science segítségével.

Szintén ez a két cég, valamint a Moat a partner a Facebook arra irányuló törekvéseiben, hogy integrált adatokat tudjon adni az egyes reklámok megtekintési idejéről.

Emellett egy új partnerrel, a DoubleVerify-jal is együttműködnek majd a láthatóság (videó és display) mérésében. Ezzel a független, globális mérési partnerek száma 24-re emelkedik, széles merítést kínálva a hirdetők számára az adatok ellenőrzéséhez.

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

3 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

3 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.