2017. február 02.

Átláthatóbb mérésekre törekszik a Facebook

Különösen az eszközök közötti mérést erősítenék. Ennek érdekében több külsős partnert is bevonnak.

A Facebook vonatkozó blogposztja kihangsúlyozza a különbséget a mérőszámok és a mérés között. Utóbbi az adatok felhasználható, hasznos formában történő gyűjtésének és feldolgozásának folyamatát jelenti számukra. A közösségi média cég új törekvései azt a célt szolgálják, hogy a hirdetők össze tudják kapcsolni a reklámokat az üzleti eredményekkel, mint a márkaaffinitás vagy az értékesítés alakulása.

A Facebook új partnerségei a több-platformos mérés és a harmadik feles hitelesítés megerősítését szolgálják az átláthatóság fokozása érdekében. A most induló marketingmix-modellező (MMM) portálon a hirdetők és a mérési partnerek a Facebook, Instagram és Audience Network adataiból közvetlenül kinyert eredményekből állapíthatják meg, hogy mely – televíziós, digitális és print – hirdetéseik hozzák a kívánt eredményeket. A megoldást már több mint 150 márka használja.

Nyolc újabb piacra kiterjesztették a Nielsennel a Digital Ad Ratings (DAR) szolgáltatás használatára kötött szerződésüket, így a desktop és mobil adatok már 25 piacon érhetőek el.

A comScore-ral kötött megállapodást a reklámok láthatóságán túl az amerikai in-target reach adatokra is kiterjesztik. Ezt, a médiatervezők számára kiemelten fontos mutatót egyelőre a validated Campaign Essentials (vCE) termék adta keretek között tesztelik.

A láthatóság mérését újabb területeken is lehetővé tették: a Facebook videók után az Instagram videók, majd az Audience Network videók esetében is elérhető, a comScore és az Integral Ad Science segítségével.

Szintén ez a két cég, valamint a Moat a partner a Facebook arra irányuló törekvéseiben, hogy integrált adatokat tudjon adni az egyes reklámok megtekintési idejéről.

Emellett egy új partnerrel, a DoubleVerify-jal is együttműködnek majd a láthatóság (videó és display) mérésében. Ezzel a független, globális mérési partnerek száma 24-re emelkedik, széles merítést kínálva a hirdetők számára az adatok ellenőrzéséhez.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.