2012. február 02.

Átszab az IBM

Radikálisan átalakítja szervezetét az IBM, amely merész profitnövekedési célt tűzött ki. A dolognak persze nem kis ára van.

Radikálisan átalakítja szervezetét az IBM, amely merész profitnövekedési célt tűzött ki. A dolognak persze nem kis ára van.

Az IBM több ezer munkatársától válhat meg – noha teljesítményükre továbbra is szükség lesz. Csakhogy immáron nem alkalmazottként, hanem külső beszállítói minőségükben.

A munkaszervezet feldúlása elsősorban az ügyfélprojektek – így a vállalati szoftverek modernizálása – terén mutatkozik majd meg. Itt a korábbi alkalmazottak pályázóként nyerhetik el a megbízást.

A megoldástól a költségek csökkenését várja a társaság, amely 2015-re szeretné megduplázni 2010-ben részvényenként még "csupán" tízdolláros nyereségét.

A cégnek egyébként is jó esélye van a nagy várakozások teljesítésére: 2011 utolsó negyedévében 5 százalékkal nőtt a működési eredmény, idénre pedig 10 százalékos növekedést várnak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.