2017. november 29.

eMAG: Növekvő mobilvásárlás

A cég 2017-ben is megrendezte a Black Friday-t, amely összességében 5,6 milliárd forintos forgalmat generált és több mint 235 ezer termék értékesítését jelentette mindössze egyetlen nap alatt az eMAG.hu oldalon keresztül.

A termékek jelentős részét, 65 százalékát, már át is adta a vállalat a futárszolgálatoknak. Az átlagos vásárlói kosárérték 54 ezer forint körül alakult, ez 30 százalékkal magasabb, mint a tavalyi évben. Az eMAG a Similarweb adatai alapján a webes forgalom tekintetében is piacvezető lett, 1,95 millió ügyfél kereste fel az eMAG.hu oldalt mindössze egyetlen nap alatt november 24-én, ez pedig 20 százalékkal több, mint a következő két szereplő eredménye együttesen. A forgalom 58 százaléka mobilkészülékről érkezett, a csúcsidőszakban pedig egyszerre több mint 184 ezer ember böngészte a kínálatot.

Az online vásárlások száma évről évre nő Magyarországon, a Black Friday pedig egy jó lehetőség, hogy az elektronikus kereskedelem fejlődésében rejlő potenciált megmutassuk. A webes vásárlás sokkal többféle termékhez jelent hozzáférést, miközben használatával időt és pénzt takaríthatunk meg. Mindezek mellett sokkal könnyebb és kényelmesebb otthonról böngészni a kínálatot.

„A Black Friday idei legfőbb tanulsága számunkra az, hogy az emberek egyre nagyobb része vásárol mobiltelefonról, miközben egyre fontosabbak lesznek a minőségi termékek. A zsebünkben megbújó okostelefon egy egész áruházat rejt, mostanra pedig Magyarországon is ez az eszköz vált a legfontosabb online vásárlási eszközzé. Ezt bizonyítja a közel 60 százaléknyi látogató is, aki a mobilján keresztül tekintette meg a Black Friday akciókat. Biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen lesznek, akik az eMAG Magyarország alkalmazásán keresztül vásárolnak majd” – nyilatkozta Catalin Dit, az eMAG magyarországi ügyvezetője.

A mobilok térhódítása mellett a másik fontos trend, amit érdemes kiemelni, az átlagos vásárlói kosárérték. Ez a tavalyi évhez képest 30%-al nőtt. Az eMAG által meghonosított Black Friday kapcsán elmondható még, hogy rendkívüli érdeklődést vált ki a magyarokból, köszönhetően a rengeteg féle terméknek, melyeket nagyon jó áron kínálnak megvásárlásra.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

23 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.