2017. november 29.

eMAG: Növekvő mobilvásárlás

A cég 2017-ben is megrendezte a Black Friday-t, amely összességében 5,6 milliárd forintos forgalmat generált és több mint 235 ezer termék értékesítését jelentette mindössze egyetlen nap alatt az eMAG.hu oldalon keresztül.

A termékek jelentős részét, 65 százalékát, már át is adta a vállalat a futárszolgálatoknak. Az átlagos vásárlói kosárérték 54 ezer forint körül alakult, ez 30 százalékkal magasabb, mint a tavalyi évben. Az eMAG a Similarweb adatai alapján a webes forgalom tekintetében is piacvezető lett, 1,95 millió ügyfél kereste fel az eMAG.hu oldalt mindössze egyetlen nap alatt november 24-én, ez pedig 20 százalékkal több, mint a következő két szereplő eredménye együttesen. A forgalom 58 százaléka mobilkészülékről érkezett, a csúcsidőszakban pedig egyszerre több mint 184 ezer ember böngészte a kínálatot.

Az online vásárlások száma évről évre nő Magyarországon, a Black Friday pedig egy jó lehetőség, hogy az elektronikus kereskedelem fejlődésében rejlő potenciált megmutassuk. A webes vásárlás sokkal többféle termékhez jelent hozzáférést, miközben használatával időt és pénzt takaríthatunk meg. Mindezek mellett sokkal könnyebb és kényelmesebb otthonról böngészni a kínálatot.

„A Black Friday idei legfőbb tanulsága számunkra az, hogy az emberek egyre nagyobb része vásárol mobiltelefonról, miközben egyre fontosabbak lesznek a minőségi termékek. A zsebünkben megbújó okostelefon egy egész áruházat rejt, mostanra pedig Magyarországon is ez az eszköz vált a legfontosabb online vásárlási eszközzé. Ezt bizonyítja a közel 60 százaléknyi látogató is, aki a mobilján keresztül tekintette meg a Black Friday akciókat. Biztos vagyok benne, hogy jövőre még többen lesznek, akik az eMAG Magyarország alkalmazásán keresztül vásárolnak majd” – nyilatkozta Catalin Dit, az eMAG magyarországi ügyvezetője.

A mobilok térhódítása mellett a másik fontos trend, amit érdemes kiemelni, az átlagos vásárlói kosárérték. Ez a tavalyi évhez képest 30%-al nőtt. Az eMAG által meghonosított Black Friday kapcsán elmondható még, hogy rendkívüli érdeklődést vált ki a magyarokból, köszönhetően a rengeteg féle terméknek, melyeket nagyon jó áron kínálnak megvásárlásra.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.