2010. április 25.

Éhes még a CME

Sajtóhírek szerint 3-400 millió dollárt fektetne portfolio-bővítésbe a társaság, amely nemrég a Murdoch-csoport bulgáriai zászlóshajóját szerezte meg.

“Ha van lehetőség egy profitábilis céget, megfontolás tárgyává tesszük a dolgot. Vannak eladó társaságok, minden cask ár kérdése” – idézi a média Andrian Sarbu vezérigazgatót, akik arra számít, hogy az év utolsó negyedében már hasznot hoz bulgáriai befektetésük, amellyel a helyi nézettség 40, a tévé hirdetési piac 50-60 százalékát szerezték meg.
Mint arról nemrégiben portálunk is beszámolt, eladta Bulgária legnézettebb kereskedelmi televíziós csatornáját a Murdoch-birodalom.A News Corp 400 millió dollárért vált meg a bTV-konglomerátumtól. Ennek része a médiacsoport nevét vieslő bTV mellett két tematikus kábelcsatorna (a bTV Cinema és a bTV Comedy), valamint a CJ.OOD rádiótársaság 74 százaléka.A CME ukrajnai érdekeltségeinek eladásából finanszírozza az ügyletet. A befektetés korábban bejelentett célja, hogy – a társaság újrapozícionálásának részeként – profitot termelő, vertikálisan integrált társasággá váljon az EU-tag és az e státuszra törekvő államokban.