2010. október 06.

Érdekes az informatikai biztonság

Rekordmennyiségű látogató érkezett a hatodik Informatikai Biztonság Napjára – amely neve dacára két napon keresztül tartott.

Rekordmennyiségű látogató érkezett a hatodik Informatikai Biztonság Napjára – amely neve dacára két napon keresztül tartott.

A konferencia közel 2000 IT szakembert mozgatott meg. A hazai IT szakmában az egyik legnagyobb eseményként is emlegetett szeptember 28-29-i ITBN konferencián összesen 80 hazai és külföldi brand képviseltette magát, a rendezvényen 40 kiállítással és 50 előadással találkozhattak az érdeklődők.

Az idei év egyik hívószava a „magyar feltalálók és innovátorok” volt, ezért a rendezvény tematikáját is ilyen módon alakították ki. Egyebek mellett a szakmai díjátadó díszvendége Rubik Ernő volt, az esemény VIP Party-ján pedig a vendégeket nosztalgikus magyar édességek és egy-egy bűvös kocka fogadta. A rendezvényszervezés hatékonyságára utal, hogy a két napos konferencia délelőttjei folyamán közel 1200 ember beléptetése nagyjából egy óra alatt folyt le. Két teremben zajlottak az előadások, amelyhez videó átközvetítés és angol-magyar szinkrontolmácsolás tartozott. Beléptetésnél a vendégek információs „badge”-t kaptak, amelyben 2D kódos névjegy, programfüzet, wifi kártya és egy támogatói információt tartalmazó minidisc volt – közölték a szervezők.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

15 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.