2017. március 31.

Így készült a horrorsorozat

230 liter „vér” folyt el az Outcast felvételein, miközben az asszisztensek a tűzhangyabolyokat irtották, a forgatási területet pedig egy kígyóbefogó igyekezett megtisztítani.

Robert Kirkman ördögűzős sorozata, az Outcast áprilisban folytatódik világszerte a FOX műsorán - a premier epizód a magyar nézőkhöz már április 3-án megérkezik. A horrorsorozat dél-karolinai forgatásán számos érdekesség történt. Egy kígyóbefogó például folyamatosan a stábbal tartott, hogy a szabadban felvett jeleneteknél megtisztítsa a terepet. A fekete folyadékot, amely a démoni megszállottságot szimbolizálja, 27 különböző recept alapján készítették el a felvételek előtt, mire kiválasztották a megfelelőt.

Rome, az 5544 lakosú nyugat-virginiai város, ahol a történet játszódik, csupán a sorozat világában létezik. A történet szerint Anderson tiszteletes vezeti a városka templomát, melynek falán az ördög graffiti formájában jelenik meg. Az atya rendszeresen megfordul a pókerasztalnál, ahol mindig ugyanazt az amerikai sört issza. A főszereplő, Kyle Barnes alakját az Outcast képregény illusztrátora, Paul Azaceta a saját bátyjáról mintázta. A sorozatban Kyle szerepét Patrick Fugit játssza, aki képzett thaiboksz-harcos, ezért filmjeiben ritkán használ kaszkadőrt. Patrick a különböző akcentusok utánzásához is kiválóan ért, és a forgatások alatt többször is megviccelte a stábot. A segédrendező hangját olyan élethűen utánozza, hogy egyszer sikerült hamarabb végeznie a felvételekkel, mert a takarásban elkiáltotta magát, hogy „Patricknek mára ennyi volt.”

Patrick a második évadban csak egyetlen kelléket használ, egy kést. A gonoszt megformáló Brent Spinernél már több eszközt láthatunk, ám ő nem szívesen használta az előkészített kellékeket, inkább a saját fegyvereivel dolgozott. A forgatások alatt barátságok is köttettek: Patrick Fugit és a sorozatbeli lányát, Ambert alakító Maddy McGraw olyan jóban lettek, hogy a két évad között együtt utaztak el Disneylandbe.

Az Outcast második évadának első részét április 3-án 23 órakor, a további epizódokat hétfőnként 22 órakor vetíti a FOX.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.